glutenvrije tortilla wraps

Hoe maak je glutenvrije tortilla wraps zelf

Wie glutenvrij móet eten, weet dat de tortilla wraps behoorlijk duur zijn. Wat nergens op slaat want je hebt nauwelijks ingrediënten nodig. Daarom wil ik ditmaal zelf tortillas maken, wat eigenlijk super makkelijk is. Dus bij deze de do it yourself versie van heerlijke glutenvrije tortilla wraps.

 

Ingrediënten voor 14 kleine wraps

 • 300 gram glutenvrije meel (Schär mix B, bij ander glutenvrij meel lukte het me niet om de wraps zo mooi te krijgen)
 • een snuf zout
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 200 ml warm water

 

Hoe maak je de glutenvrije tortilla wraps?

We beginnen met het maken van het deeg. Weeg de meel af en doe in een mengkom. Voeg hier het zout en de olijfolie aan toe. Meet de exacte hoeveelheid warm water af en doe hier een klein beetje van in een glas, voeg dan de bakpoeder aan het glas toe en meng door elkaar. Als het goed is gaat het flink bruisen! Voeg dan het warme water en het water uit het glas toe aan de mengkom, kneed alles met je handen tot een deegbal. Maak van deze deegbal circa 10 (geen 14 inderdaad) kleine balletjes en leg deze terug in de mengkom met een velletje aluminiumfolie over de mengkom heen. Laat 10 minuten rusten.

Zet een pan (zonder olie) op het vuur en laat op temperatuur komen. Neem een grote plank en doe hier een beetje meel op. Rol vervolgens een balletje uit totdat er een dunne wrap ontstaat, snijd vervolgens met een mes de gekartelde randjes weg zodat de wrap perfect rond is. Gooi de randjes niet weg, want hier maken we later weer deegballetjes van.

Doe vervolgens de wrap in de koekenpan en bak deze circa 50 seconden aan elke kant zodat ze lichtbruin aan beide kanten zijn. Herhaal dit proces totdat alle wraps gebakken zijn en stapel ze op een bord. Doe hier weer een velletje aluminiumfolie over en zet in de ijskast. Wil je ze veel later gebruiken? Doe ze dan in de vriezer.

Wanneer je de wraps wilt gaan gebruiken, zet je het kort in de magnetron zodat de tortilla wraps lekker warm zijn. Vul dan met je favoriete ingrediënten.

Veel plezier met dit heerlijke recept!

glutenvrije tortilla wraps

 

Geplaatst in: HOOFDGERECHTEN

5 Reacties

 1. Saskia De waal

  Wat voor Gv meel heb je gebruikt? Er zijn zoveel verschillende soorten.

  • Benine Bijleveld

   Ik gebruik mix B van Schär

 2. Pingback: #TacoTuesday / tacoschelpen met gehakt & guacamole - BeninesKitchen

 3. Pingback: Taco's met pittige mangosalsa en reepjes biefstuk - BeninesKitchen

 4. Pingback: #TacoTuesday: taco's met gegrilde tonijn - BeninesKitchen

Geef een reactie