glutenvrij eten in Parijs

6x glutenvrij eten in Parijs

Laat ik deze blogpost beginnen met dat ik iets te generaliserend dacht over glutenvrij eten in Frankrijk. Zo riep ik altijd keihard dat de Fransen weinig glutenvrije producten aanbieden in winkels en dat restaurants niet per se fijn meewerken. Oké, nou in dit verhaal telt Parijs dus niet mee haha! Het aantal glutenvrije patisseries is zo groot, dat ik niet eens de kans heb gehad om alles te proberen. Dit geeft me natuurlijk meteen een goede reden om terug te komen. Leer hieronder in ieder geval de tentjes waar je sowieso terecht kunt om lekker glutenvrij te eten. Veel plezier in Parijs!

 

Chambelland

Deze bakkerij in het 11e arrondissement vond ik de allerbeste glutenvrije spot in Parijs. Ga hier heen om te ontbijten, lunchen of om een heerlijk brood mee te nemen. Ze maken platte broden met diverse toppings, maar maken ook heerlijke focaccia’s. Daarnaast hebben ze een heel breed assortiment aan glutenvrije taartjes en cakes. Zeker waard om te proberen en psst: ze hebben ook een vestiging in Brussel!

14 Rue Ternaux

 

Helmut Newcake

Misschien wel de bekendste glutenvrije patisserie van Parijs, dit betekent echter dat ze ook vaak door hun voorraad heen zijn. Kom dus niet te laat op de dag, want dan vis je naast het net en kun je de lekkerste taartjes niet proberen. Ze hebben hier croissants en pain au chocolat (helaas niet geprobeerd omdat ze op waren), ook hebben ze heerlijke eclairs (aanrader!). Ze hebben twee locaties in de stad.

28 Rue Vignon

144 Rue Saint-Honoré

 

Noglu

Ook een enorm bekend tentje als je het hebt over glutenvrije taartjes. Noglu heeft een aanbod van diverse glutenvrije broden en stokbroden, al vind ik dat deze niet toppen aan die van Chambelland. De taartjes zijn werkelijk overheerlijk en goed betaalbaar, de tarte au citron was favoriet. Je kunt hier overigens ook lunchen, ze hebben absoluut een fijne kaart! Kleine notitie: de pain au chocolat en croissants zijn niet waanzinnig en vrij droog, deze kun je dus beter links laten liggen. Noglu heeft 2 locaties in de stad.

16 Passage des Panoramas

69 Rue de Grenelle

 

Wild & The Moon

Fijn tentje als je op zoek bent naar een gezond ontbijt! Wild & The Moon heeft een gigantisch aantal fresh pressed juices op het menu staan, evenals lekkere ontbijt bowls en gezonde lunchgerechten. Alles wat je in dit tentje vindt is vegan en glutenvrij.

55 Rue Charlot

 

Foucade

Ook een glutenvrije patisserie met twee locaties in Parijs, namelijk in Batignolles en de Marais. Ze hebben een heerlijk aanbod, maar de taartjes zijn wel aanzienlijk prijziger dan de voorgaande patisseries. De Marais heeft overigens een leukere locatie.

61 Rue de Bretagne

24 Rue des Moines

 

Season

Een vrij hippe ontbijt- en lunchtent in de Marais dat veel bekendheid heeft gegenereerd op diverse blogs. Season heeft een internationale vibes waar overigens ook de Parisiens maar al te graag komen. Denk sapjes, acai bowls en avocado toast. Ze hebben een aantal glutenvrije opties op de kaart staan en je kunt hier glutenvrij brood van Noglu vinden.

1 Rue Charles-François Dupuis

 

 

Wil je ook weten waar je glutenvrij kunt eten in Lissabon? Lees hier het artikel.

 

 

Geplaatst in: FRANKRIJK

2 reacties op “6x glutenvrij eten in Parijs”

  1. […] Glutenvrij in Parijs van Benine’s Kitchen […]

  2. […] Season: Een vrij hippe ontbijt- en lunchtent in de Marais dat veel bekendheid heeft gegenereerd op diverse blogs. Season heeft een internationale vibes waar overigens ook de Parisiens maar al te graag komen. Denk sapjes, acai bowls en avocado toast. Ze hebben een aantal glutenvrije opties op de kaart staan en je kunt hier glutenvrij brood van Noglu vinden. (Benines Kitchen) […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *