Vegetarische groene curry

6x vegetarische avondmaaltijden

Het is deze week de nationale week zonder vlees; een goed initiatief dat ik ook graag in mijn dagelijks leven support. Begrijp me niet verkeerd: ik ben dol op een heerlijk stukje rib-eye of côte de boeuf, maar ik ben wel mijn vleesconsumptie gaan minderen. Doordeweeks betekent dit dat ik vrijwel altijd vegetarisch kook en dat verveelt eigenlijk helemaal niet.

Mocht je nou even geen inspiratie hebben, kijk dan hieronder voor een zes verschillende vegetarische recepten uit diverse keukens!

 

6x vegetarische avondmaaltijden

 • Groene curry. Curry’s zijn de gerechten bij uitstek als je vegetarisch wilt eten; doe er lekker veel groenten bij en varieer met een peulvrucht of krokant gebakken nootjes voor een lekkere twist.
  Vegetarische groene curry

 

 • Ovenschotel van zoete aardappel. Ook zo’n fijn gerecht voor de winterse dagen, maak dit ovengerecht bijvoorbeeld dubbel zo groot en vries de rest is. Dan kun je dit nog prima enkele dagen later opwarmen als je minder tijd hebt.
  Vegetarische ovenschotel

 

 • Een sushi sandwich. Of als je dat lastig vindt, normale sushi. Je kunt natuurlijk variëren met de bekende vegetarische opties avocado en komkommer. Maar probeer ook het ook eens met gebakken ei, pompoen of biet. Doe verschillende mayo’s erin (zoals favoriet sriracha mayo) en je hebt een heerlijk maaltje.
  Sushi sandwich

 

 • Dahl. Mijn god wat houd ik van dahl. Dit Indiase gerechtje op basis van linzen is intens genieten en makkelijk te bereiden. Overigens is dit gerechtje ook vegan!
  Hoe maak je Indiase dahl

 

 

 • Spaghetti alla Norma. Pasta is natuurlijk ook een heel makkelijke manier om vegetarisch aan de slag te gaan. Maak een rijke basis door een goede tomatensaus met kruiden en knoflook te maken. Varieer met diverse kazen en groenten. Deze spaghetti alla Norma is comfort food tot de max.
  Spaghetti alla Norma

 

Wat vond je van de 6x vegetarische avondmaaltijden? Ben je geïnspireerd? Laat het me vooral weten in de comments of op Instagram. Daarnaast staan er op mijn website nog veel meer vegetarische gerechten, scroll er vooral even doorheen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *