Aardappelsalade met groene aspergetips

Aardappelsalade met groene aspergetips

Warmere temperaturen vragen om easy cooking. Ik kan je vertellen; deze aardappelsalade met groene aspergetips valt in dit kader. Niemand gaat voor z’n lol nu uren boven stomende pannen staan, terwijl je ook aan een glas rosé in de zon kan zitten. Dat betekent dat koken makkelijk en efficiënt moet gebeuren. En natuurlijk wel lekker. Deze salade wordt lauw geserveerd en vind ik perfect zomer eten. Het is prima als gerecht an sich, maar je kunt het altijd aanvullen als je dat wilt met een stukje vis of vlees.

 

Ingrediënten voor 2 hongerige personen

  • 650 gram krieltjes
  • 2 eieren
  • 100 gram aspergetips
  • 2 lente uitjes
  • 40 gram granaatappelpitjes
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd

 

Hoe maak je aardappelsalade met groene aspergetips?

Zet een pan met een laagje water op het vuur en breng dit aan de kook. Kook de krieltjes totdat ze beetgaar zijn in gezouten water. Wanneer de aardappeltjes klaar zijn met koken, giet je deze af en laat je ze drogen en afkoelen.

Zet ook een kleiner steelpannetje op het vuur met een laag water om hier de eieren in te koken en breng dit eveneens aan de kook. Kook de eieren 8 minuten en spoel daarna af met koud water. Snijd ze dan in kwartjes over de lengte.

Was de aspergetips en snijd de laatste centimeter van de stengels af. Zet een grillpan op hoog vuur en schroei de asperges dicht zodat er donkere strepen vormen op de asperges. Bestrooi met wat grof zeezout en zet weg.

Begin daarna met het maken van de vinaigrette door de olijfolie, rode wijnazijn en mosterd met een vorkje door elkaar te kloppen.

Was en snijd de lente uitjes fijn en peuter de granaatappelpitjes uit de granaatappel.

Doe de lente uitjes bij de krieltjes in een kom en giet hier de vinaigrette overheen. Mix vervolgens door elkaar. Doe dan de aspergetips, granaatappelpitjes en stukken ei er doorheen. Maak af met versgemalen peper en eventueel nog wat zout.

 

Geplaatst in: SNACKS & SALADES

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *