Over Bénine

Welkom op mijn blog over eten!

Koken, maar vooral ook lekker eten, is altijd al de rode draad in mijn leven geweest. Je kunt mij op het mooiste plekje van de aardbol zetten, maar zonder lekker eten (en daarbij hoort vanzelfsprekend ook goede wijn) kan ik niet ultiem genieten.
Vakanties worden doorgaans dan ook geboekt naar landen met rijke culinaire achtergronden. Bij uitstek naar het zuiden van Europa, alhoewel ook Aziatisch eten mij zeer gelukkig maakt. Deze buitenlandse invloeden laten zich dan ook spreken in de recepten die je op deze blog tegenkomt.

Mijn fascinatie voor koken begon bij mij toen ik nog een meisje was. Vooral koekjes en taarten bakken hadden destijds mijn volledige aandacht. Naarmate ik ouder werd, wilde ik steeds meer nieuwe gerechten klaarmaken. Door vooral veel te proeven, werden gerechten beter en bedacht ik nieuwe smaakcombinaties by trial and error. Toen ik enkele jaren geleden geconfronteerd werd met een intolerantie voor gluten begon mijn interesse voor gezond eten te groeien. Dus ja, alles op deze blog is glutenvrij! Maar dat betekent niet dat alles bij uitstek super healthy is. Vandaag de dag word je platgegooid met uiteenlopende meningen over voedsel en hoe gezond alles wel niet moet zijn, dit vind je bij mij terug in zekere mate. Ik geloof in eerlijke en verse ingrediënten, dit vertaalt zich tijdens het koken naar een rijke smaak en is ook beter voor je lichaam. Als dat je basis is aan voeding, kan je daarnaast prima minder gezonde dingen eten… met mate dan.

Ik hoop dat jullie kunnen genieten van mijn diverse mix aan gerechten waar ikzelf puur geluk bij ervaar.

Liefs, Bénine

IMG_5892