Over Bénine

Welkom op mijn site. Je vindt hier honderden recepten voor elk moment van de dag. Omdat ik zelf glutenvrij eet (coeliakie), zijn mijn recepten dat ook. Kun je wel gluten eten? Dan kun je een ingrediënt, bijvoorbeeld glutenvrije meel, makkelijk vervangen voor the real deal.

Comfort food

Tussen mijn recepten vind je veel comfort food. Denk aan zo’n fijne, warme zomeravond waar het lang licht blijft. Waar vrienden spontaan aanschuiven en de rosé makkelijk vloeit. Dan word ik enorm blij van een schaal panzanella waar je de rijpe tomaten en stukjes brood uitvist. Een heuse smaakbom. Doe de barbecue aan voor een paar venkelworstjes, en je hebt een waar feestmaal.

Of, als de regen tegen de ramen slaat en je iets snels maar lekkers wilt eten. Omdat je voor de derde keer natgeregend bent en je jezelf wilt verwennen. Dan is de pasta met ‘Nduja en venkel er om je weer warm te maken. Het maakt mij elke keer dat ik het maak nog knettergelukkig. De details zitten bij dit soort gerechten in de ingrediënten: kies je voor kwaliteit, dan kies je voor meer smaak. En dat proef je terug.

Er is meer

Naast recepten vind je ook vaker andere content op mijn site. Zoals wijn, die ik bespreek en combineer met gerechten. Of sporadisch een lijstje met restaurants. Ook kan ik je meer vertellen over coeliakie. En heb je nog ergens vragen over? Dan kun je altijd een mailtje sturen naar [email protected].

Veel kookplezier.
Liefs, Bénine

IMG_5892