Açaí bowl

Açaí bowl met granola

De açaí bowl: wie kent ‘m niet? Hij smaakt verreweg het lekkerst op een wit zandstrand met wuivende palmbomen in Brazilië maar aangezien dat niet altijd voorhanden is, maak ik ‘m ook hier. Je kunt de açaí vinden in poedervorm in sommige supermarkten, zelf gebruikte ik de bevroren variant. Gevonden in een Braziliaanse winkel op de Kinkerstraat (Amsterdam). De topping kun je zo gek maken als je zelf wilt, al zit er vaak wel granola op. De granola die ik voor de açaí gebruikte is boekweit granola van Eat Natural. Deze bestaat al een tijdje, maar de receptuur is laatst een beetje aangepast. Zo bevat de granola niet langer geraffineerde suikers, verder is -ie nog even lekker als eerst. Je vindt de granola trouwens gewoon in de winkels van de AH.

 

Wat heb je nodig voor 1 açaí bowl?

  • 1 zakje bevroren açaí puree
  • 1 bevroren banaan (in plakjes snijden, 2 uur invriezen)
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1/2 banaan
  • een handjevol bramen
  • 2 eetlepels boekweit granola van Eat Natural

 

Hoe maak je het?

Het makkelijkste is als je een foodprocessor in huis hebt, het mes maakt korte metten met het ijs en verandert het in een handomdraai in een romig açaí ijs. Heb je die niet, dan ga je aan de slag met een blender. Hier heb je wel wat meer geduld voor nodig.

Snijd de halve banaan in plakjes en zet een pan op het vuur met een drupje olie. Bak de bananenplakken 1 minuut per kant zodat ze een beetje kleur krijgen. Zet dan weg.

Doe de bevroren açaí, de bevroren banaan en de melk in de foodprocessor en pulseer net zolang totdat er een romig ijs ontstaat. Schep de açaí in een kommetje en decoreer met de gebakken banaan en gehalveerde bramen. Eindig met de granola.

 

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: SMOOTHIES & ONTBIJT

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *