Banana bread met amandelmeel

Banana bread met amandelmeel

Jaren geleden (ik besef zojuist, alweer 10!!! jaar terug) at ik in Sydney mijn eerste stukje banana bread. Heerlijk vond ik het. Bijna elke dag kwam ik een plak halen om mijn lekkere trek te stillen. Die heerlijke plak banana bread heb ik helaas nog nooit zo goed kunnen namaken, maar ik blijf oefenen. In de tussentijd wil ik jullie vast dit recept geven: banana bread met amandelmeel. Deze versie is vrij van gluten en suiker, dus je kunt het ook prima als ontbijt eten met een lepel jam er op, of een beetje mascarpone met citroen. Yum!

 

Wat heb je nodig voor 1 banana bread?

 • 3 rijpe bananen (in totaal ongeveer 300 gram)
 • 3 medium eieren
 • 50 ml zonnebloemolie
 • 1 tl vanille extract
 • 3 el honing
 • snuf zout
 • 200 gram amandelen (of anders amandelmeel)
 • 100 gram glutenvrije meel
 • 2 tl bakpoeder
 • 25 gram pecannoten

 

Hoe maak je de banana bread met amandelmeel?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem een cakevorm van circa 25 centimeter en vet dit in met wat boter of olie.

Pureer de bananen met een staafmixer. Neem dan een mixer en klop de eieren los met de gepureerde bananen. Voeg vervolgens de zonnebloemolie toe en mix er doorheen. Voeg dan het vanille extract, de honing en het zout toe.

Weeg de amandelen af en doe deze in een foodprocessor totdat ze fijngehakt zijn, voeg dit toe aan het beslag en meng door het beslag heen. Voeg als laatste het meel toe en het bakpoeder en meng kort er door heen. Stort dan het beslag in de cakevorm en strooi de pecannoten over de banana bread.

Schuif de cakevorm nu de oven in en bak 40-45 minuten.

Laat na het bakken de banana bread 5 minuten afkoelen en haal dan voorzichtig uit de vorm. Het lekkerste vind ik banana bread als het net uit de oven komt met een kopje koffie of thee. Bewaar daarna goed afgedekt, want het droogt snel uit.

 

 

3 reacties op “Banana bread met amandelmeel”

 1. Mama van Lis schreef:

  Welk meel heb je gebruikt als glutenvrij meel? Elk merk/mix is zo anders heb ik gemerkt 🙂
  Dankjewel!

  • Benine Bijleveld schreef:

   Hi! Ik werk bijna altijd met de glutenvrije meel van Schär. Door het te combineren met amandelmeel wordt het heerlijk smeuïg.

 2. Roberta schreef:

  Hi Benine

  Ik heb hem pas gemaakt met havermout(deze fijn gemalen met de staafmixer tot het meel vorm had)
  Ook heerlijk
  Tegen uitdrogen smeer ik gesmolten kokos olie.
  Werk tot nu toe prima .
  Ik geniet zo van je recepten
  Thanks
  Gr roberta

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *