Bavette met merg

Bavette met merg

Omdat mijn eerdere recept voor bavette één van mijn meest gelezen recepten van BeninesKitchen is, leek het me wel weer tijd om een nieuwe variant te bedenken. Zo heb ik dit heerlijke stukje vlees nu gecombineerd met merg, wat de smaak van de bavette versterkt. Ik schotelde het mijn complete familie voor en de reacties waren doorslaggevend: de bavette met merg moest online.

 

Wat heb je nodig voor 5/6 personen?

  • 1,2 kilo bavette
  • 600 gram mergpijpjes
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 4 el olijfolie

 

Hoe maak je bavette met merg?

Haal de bavette minstens 1 uur van te voren uit de ijskast. Indien het gevacumeerd is, haal het uit het vacuum zodat het kan ademen. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wanneer de oven voorverwarmd is schuif je mergpijpjes – gepositioneerd in een ovenschaal – de oven in gedurende 20 minuten. Duw daarna voorzichtig het merg uit het bot en prak dit met een vork. Zet de temperatuur van de oven terug naar 120 graden.

Zet vervolgens een pan op het vuur met hierin de boter en olijfolie. Wanneer de pan op temperatuur gekomen is, kun je het vlees aan beide kanten 3 minuten aanbakken. Indien de pijn ovenbestendig is, schuif je daarna de pan met het vlees  de oven in voor 10 minuten. Heb je geen ovenbestendige pan, hevel het vlees dan over naar een ovenschaal.

Als het goed is komt het vlees na de 10 minuten er mooi medium-rare uit. Snijd het vlees aan en druip de stukjes merg over het vlees. Strooi eventueel er nog wat extra versgemalen peper en zout over.

 

 

 

Geplaatst in: HOOFDGERECHTEN

Geef een reactie