Bavette met merg

Hoe bereid je bavette met merg

Hoe bereid je bavette met merg? Merg is een enorme smaakmaker, en lekker om toe te voegen aan vlees. Omdat mijn eerdere recept voor bavette één van mijn meest gelezen recepten van BeninesKitchen is, leek het me wel weer tijd om een nieuwe variant te bedenken. Ik schotelde het mijn complete familie voor en de reacties waren doorslaggevend: de bavette met merg moest online.

Wat heb je nodig voor 6 personen?

  • 1,2 kilo bavette
  • 600 gram mergpijpjes
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 4 el olijfolie

Hoe maak je bavette met merg?

Haal de bavette minstens 1 uur van te voren uit de ijskast. Indien het gevacumeerd is, haal het uit het vacuum zodat het kan ademen. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wanneer de oven voorverwarmd is schuif je mergpijpjes – gepositioneerd in een ovenschaal – de oven in gedurende 20 minuten. Duw daarna voorzichtig het merg uit het bot en prak dit met een vork. Zet de temperatuur van de oven terug naar 120 graden.

Zet vervolgens een pan op het vuur met hierin de boter en olijfolie. Wanneer de pan op temperatuur gekomen is, kun je het vlees aan beide kanten 3 minuten aanbakken. Indien de pijn ovenbestendig is, schuif je daarna de pan met het vlees  de oven in voor 10 minuten. Heb je geen ovenbestendige pan, hevel het vlees dan over naar een ovenschaal.

Als het goed is komt het vlees na de 10 minuten er mooi medium-rare uit. Snijd het vlees aan en druip de stukjes merg over het vlees. Strooi eventueel er nog wat extra versgemalen peper en zout over.

Wil je ook een keer bavette met cantharellen proberen? Kijk dan naar dit recept!

Hoe maak je bavette klaar?

Geplaatst in: HOOFDGERECHTEN

Eén reactie op “Hoe bereid je bavette met merg”

  1. […] voor een prachtig stuk côte de boeuf of, als je liever een goedkoper stukje vlees wilt, bavette. Wel stuk vlees je ook kiest, is het wel echt heel lekker en erg *extra* om er merg op te doen […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *