BBQ-en in een notendop

BBQ-en in een notendop

Weber Grill Academy

Vorig weekend heb ik een workshop gevolgd van de Weber Grill Academy, ik ben namelijk zeker geen held met een barbecue. Wanneer het ding eenmaal aanstaat, kan ik er heus een stuk vlees op grillen, alles er omheen is al een stuk lastiger. De workshop die ik heb gevolgd was de basis cursus, deze cursus gaat in op wat je allemaal kunt bereiden op de barbecues en je gaat natuurlijk zelf aan de slag met het bereiden van de gerechten.

Er kwamen verschillende producten aan bod, die ik zelf niet zo snel zou bedenken voor de barbecue (ik ben meer het type van hamburgers, worstjes en een verdwaalde kipspies). Zo was er pulled chicken, aten we een stukje zeewolf, roosterden we pastinaak en nog veel meer. Het leukste element dat van de barbecue kwam, was een hele camembert. Deze werd heerlijk zacht in de barbecue, tevens hadden we er wood chunks bijgedaan voor een extra rokerig smaakje, YUM! Die gaan jullie binnenkort ook op mijn website voorbij zien komen. Tel bij deze lekkere hapjes het mooie uitzicht van de locatie erbij op en je hebt een heerlijke dag in de zon met lekkere hapjes.

 

BBQ-en in een notendop

Wat je tijdens de basis cursus niet leert, is hoe je een barbecue aansteekt of hoe je de temperatuur onder controle houdt. Het is dus echt BBQ-en in een notendop. Dit wordt tijdens zo’n workshop voor je gedaan door drie barbecue-masters. Aangezien dit voor mij het knelpunt is, vond ik dat wel een beetje jammer. Maar je kunt hier bij Weber ook een speciale workshop voor volgen (die heet The Art of Charcoal Grilling), waarbij ook het slowcooking aan bod komt. Ik ben wel van plan om deze ook te gaan volgen, het is natuurlijk te cool als je als vrouw de BBQ volledig onder controle hebt.

Thuis kan ik in ieder geval het één en ander al gaan uitproberen op mijn nieuwe Weber. Zo maakte ik laatst deze heerlijke yakitori spiesjes die zich fantastisch lenen voor de barbecue, erg makkelijk maar enorm lekker.

 

Advertisement

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *