Bietenburger

Bietenburgers

Toen ik thuis blij vertelde dat ik  vanavond  bietenburgers op het menu had staan, keek de amigo snel nog in de ijskast of er ook gewone hamburgers waren. Of andersoortig vlees. Toen ik zei dat ik die bietenburger met onder andere havermout ging klaarmaken (hij háát havermout), werd de website van thuisbezorgd er rap bijgehaald. Hm.. enig verzet dus.

Lang verhaal kort; de bietenburgers waren verrukkelijk. Wanneer ik ze weer ging maken. Super leuk dus om een keer af te wisselen van de traditionele burger!

Wat heb je nodig voor 6 burgers?
  • 3 voorgekookte bietjes
  • 6 eetlepels havermout
  • 200 gram kikkererwten
  • 150 gram quinoa
  • peper en zout
Bereiding

Kook de quinoa 10 minuten.

Snijd de bietjes in kleinere stukken en doe deze in een kom. Voeg hieraan de uitgelekte kikkererwten toe en mix dit met een staafmixer fijn. Voeg vervolgens de gekookte quinoa toe en een snuf peper en zout. Als laatste doe je de havermout bij het mengsel en meng je dit er goed door heen. Laat vervolgens 10 minuten staan, zodat de havermout al het vocht kan opnemen.

Na de 10 minuten schep je het mengsel nog even door en zet je een koekenpan op het vuur (geen grillpan!).

Leg een kookring in de pan en doe vervolgens 2 grote scheppen van het bietenmengsel erin, zodat er een mooie ronde hamburger ontstaat. Herhaal dit voor de rest van de hamburgers.

Na 4 à 5 minuten op gemiddeld vuur kun je de hamburger voorzichtig omdraaien en nog 4 tot 5 minuten laten bakken. Serveer de hamburger vervolgens op een broodje of met een salade.

Tip: wil je ook mijn salade namaken?
Neem dan gemengde salade, 1 mango, rode uienringen, 1 rode peper, komkommer en een beetje mangochutney.

1 Reactie

  1. Pingback: Sidedish: frisse quinoa salade met amandelen - BeninesKitchen

Geef een reactie