Bistrôt Le Ciel

Review: Bistrôt Le Ciel in Lanaken

Afgelopen weekend trakteerde ik mezelf op een weekendje weg in vijfsterren hotel La Butte aux Bois om even te ontsnappen van Amsterdam. Na ongeveer 200 hotels doorgeklikt te hebben op Booking vond ik deze parel (lees: middenin natuurgebied, volledige spa, twee restaurants en een kwartiertje rijden van Maastricht). Hoppa, boeken die handel.

Na een heerlijke dag van wandelen, spa-en (geen werkwoord) en dineren in Maastricht, ging ik de volgende dag lunchen bij één van de twee restaurants in La Butte aux Bois. Hun eerste restaurant is tweesterrenzaak Ralf Berendsen. Dit zag er fantastisch uit maar heeft ook wel een prijskaartje: 150 euro voor lunch, 265 euro voor diner. Het andere restaurant is Bistrôt Le Ciel en wordt genoemd in de Michelingids en Gault & Millau. Hier betaal je voor de lunch 65 euro en diner 65 of 85 euro afhankelijk van ’t aantal gangen dat je neemt.

Bistrôt Le Ciel

Eén ding dat me al gelijk opvalt als je hier gaat eten is hoe waanzinnig je geholpen wordt. In Amsterdam is dat op een vrij matig niveau, dus het was heerlijk dat iemand naar je toe kwam op precies het goede moment.

Het menu begon met een carpaccio van hinde met een cognac-mosterddressing, een klassieker met een twist. Erg lekker met veel smaak aan ’t vlees: precies zoals je het wilt. Daarna volgde een roodbaarsfilet met kreeftensaus: perfect gegaard en met een krokant velletje. De kreeftensaus was diep en vol, een perfecte aanvulling met goedgegaarde groenten. Jammie.

Het dessert was mokka, nootjes en ijs. Bij de straffe espresso volgden nog twee waanzinnige macarons die waren gemaakt bij het restaurant Ralf Berendsen. Wat een lunch! Volledig rond, gelukkig en uitgerust stapte ik daarna in de auto retour naar Amsterdam.

Kan ik het aanraden? Hoofdletters JA. Trakteer jezelf op deze waanzinnige plek, waar je middenin de natuur zit en waar je heerlijk niets hoeft. Ik wou dat ik er nog een aantal nachten aan mijn verblijf had vastgeplakt en ik kom sowieso terug!

Geplaatst in: BELGIË

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *