Broodje gegrilde aubergine

Broodje gegrilde aubergine met gepocheerd ei

Soms hoeven dingen niet zo moeilijk te zijn, zoals dit lekkere broodje gegrilde aubergine met gepocheerd ei bijvoorbeeld. Het pocheren moet je even onder de knie hebben, en anders kun je nog altijd een zachtgekookt eitje gebruiken in de plaats. Het ideale anti-kater broodje als je het mij vraagt.

 

Wat heb je nodig voor 2 broodjes

  • 1 aubergine
  • 1 el witte wijnazijn
  • 2 biologische eieren
  • 2 dikke (glutenvrije) boterhammen
  • 60 gram basilicum pesto, zelfgemaakt of gewoon goed gekocht

 

Hoe maak je dit lekkere broodje gegrilde aubergine?

Vul een pan met water en breng aan de kook.

Zet ondertussen een grillpan op het vuur met een scheutje olijfolie en laat dit op temperatuur komen. Was en snijd de aubergine in dikke plakken. Wanneer de pan warm genoeg is, leg je de plakken in de grillpan en draai je deze om wanneer zich bruine streepjes vormen op de onderkant van de aubergine. Wanneer de plakken zacht zijn geworden en mooi gekleurd zijn, haal je de aubergine uit de pan. Bestrooi met zeezout en snijd in reepjes. Dek af met aluminiumfolie zodat de warmte enigszins in de aubergineplakjes blijft.

Als het goed is, kookt inmiddels het water. Doe er het lepeltje witte wijnazijn bij en breek voorzichtig een eitje op in een klein schaaltje. Maak in het water een draaikolk door te rondjes te draaien met een lepel en laat dan het ei in het water lopen. Draai het vuur lager en kook het ei 3 minuten terwijl het water zachtjes borrelt. Herhaal dit proces bij het 2e ei.

Rooster het brood in een broodrooster of oven totdat het knapperig is. Bestrijk rijkelijk met de basilicum pesto en verdeel de aubergine reepjes over de boterhammen. Leg als laatste een gepocheerd ei op elk broodje en bestrooi met een beetje versgemalen peper. Voor het effect kun je de dooier nog even opensnijden zodat het eigeel eruit stroomt.

 

Geplaatst in: SMOOTHIES & ONTBIJT

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *