Bruschetta met pittige, gestoofde aubergine

Bruschetta met pittige, gestoofde aubergine

Gezellig – een oer-Hollands woord – is denk hoe je menig borrel noemt vandaag de dag. Maar hoe kan je borrel nou gezellig zijn zónder een o-zo-gezellig hapje? Niet. Dat kan niet. Zet wat van deze bruschetta’s met gestoofde aubergine op tafel en ieder zal zich binnen no-time verzamelen. Het begint al bij de geur in het huis wanneer je binnenkomt; alsof di mamma persoonlijk uit Italië is overgekomen.

De huiselijke geur doet het ook vast leuk als je je huis wilt verkopen, in plaats van de standaard appeltaart in de oven.

 

Wat heb je nodig voor circa 4 personen

  • een flinke plens olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 aubergines
  • 1/2 theelepel oregano
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 400 gram ingeblikte kerstomaatjes
  • 6 grote, dikke (glutenvrije) boterhammen
  • eventueel een paar takjes basilicum ter garnering

 

Hoe maak de bruschetta met pittige, gestoofde aubergine?

Begin vast met voorbereiden door de aubergines te wassen en de uiteinden de verwijderen. Snijd dan de aubergines over de lengtes in vieren, en vervolgens in plakjes. Als het goed is krijg je dan perfecte kwartjes aubergine.

Zet een pan op het vuur en doe hier circa 1 eetlepel olijfolie in. Snijd het uitje fijn en doe dit in de pan, laat circa 2 minuten glazig worden, voeg dan de fijngesneden knoflooktenen toe. Roer alles ongeveer 3 minuten door. Schep dan alles uit de pan en doe in een kom.

Doe wederom olijfolie in de pan en doe alle stukjes aubergine in de pan. Zet het vuur laag en laat 20 minuten stoven. Schep elke 5 minuten even om, zodat de aubergine niet aanbrandt. Doe indien nodig nog wat olijfolie in de pan.

Laat ondertussen de oven voorverwarmen op 180 graden.

Voeg daarna de eerder gebakken ui en knoflooktenen toe, doe daarbij de oregano, fijngesneden chilipepers en een snuf zout. Laat dit een verdere 2 minuten stoven. Doe daarna de ingeblikte kerstomaatjes in de pan en roer om.

Giet wat olijfolie over de dikke boterhammen en schuif ze 5-7 minuten in de oven, zodat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Haal daarna het brood uit de oven en schep hier de gestoofde aubergine op. Knip als laatste de verse basilicum over de bruschetta’s en geniet.

 

Benieuwd naar ander lekker finger food zoals crostini’s met geitenkaas en gekarameliseerde peer? Check dan dit linkje om snel aan de slag te gaan!

 

 

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: VOORGERECHTEN

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *