Ceviche van dorade met doperwten

Ceviche van dorade met yuzu

Een tijdje terug at ik voor het eerst een ceviche van dorade. Aangezien dorade zo ongeveer mijn favoriete vis is, maar ik deze altijd gebakken of uit de oven eet, wilde ik maar al te graag de rauwe variant gaan proberen. Het resultaat is misschien wel de allerlekkerste ceviche ooit! De dorade leent zich uitstekend voor het marineren in citrussap en mengt ook heerlijk met de zoetige doperwtjes. Ik ben dan ook super benieuwd hoe jullie deze dorade ceviche vinden.

 

Wat heb je nodig voor 2 porties ceviche?

  • 60 gram bevroren doperwten
  • 280 gram gefileerde dorade (vraag even aan de visboer of hij de dorade fileert en ook zo lief wil zijn om het velletje te verwijderen, scheelt je weer een rotklus)
  • 1 sjalotje
  • 1/2 rode peper
  • 2 el yuzusap (te verkrijgen bij de groothandel of toko)
  • een bosje koriander
  • 2 glutenvrije boterhammen

 

Hoe maak je de ceviche van dorade?

Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Wanneer het water kookt, doe je de bevroren doperwten in het water en kook je ze tot ze gaar zijn.

Voel eerst bij de gefileerde dorade of er nog graten inzitten, vaak zitten er nog een paar in. Snijd dan de dorade in blokjes en doe ze in een kom. Hak het sjalotje en de halve rode peper (zonder zaadjes) fijn en voeg toe aan de kom. Giet 2 eetlepel yuzusap over de vis en doe ook wat peper en zout erbij, meng door elkaar en zet 10 minuutjes in de ijskast.

Giet de doperwten af en laat afkoelen, doe dan bij de dorade. Hak de koriander fijn en voeg ook toe aan de kom, meng nog eens door elkaar. Rooster dan 2 boterhammen in de pan met een scheutje olie. Verdeel de ceviche over twee bordjes en leg op elk bord een geroosterde boterham.

 

 

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *