Ceviche van zeebaars in yuzu gemarineerd

Ceviche van zeebaars in yuzu gemarineerd

Ik ben gek op de smaak van yuzu. Al wist ik eerst niet dat het yuzu heette, moet ik bekennen.
Toen ik daar achterkwam, moest en zou ik het zelf gebruiken in één van mijn bereidingen. Voor het geval dat je denkt ‘wat in mijn oma’s grote onderbroek is yuzu nou weer’, help ik je graag een handje op weg. Yuzu is een oranje, verrimpelde citrusvrucht uit Azië met een orgastische smaak. Fantastisch om te combineren met (rauwe) vis.
Simpel is het niet om deze vrucht vers te vinden in ons kikkerlandje, maar de yuzusaus is ook meer dan lekker!

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?
  • 2 kleine, gefileerde zeebaarzen
  • Yuzusaus
  • Koriander
  • Radijs
  • Kiemen
  • Getoaste sesamzaadjes

 

Hoe maak je het?

Leg de zeebaarzen in een flinke scheut yuzusaus en laat het marineren in de ijskast. Na 20 minuten kun je de vis eruit halen en in dunne plakjes snijden. Drapeer de plakjes zeebaars op een bord, om er vervolgens kiemen op te leggen (ik heb kikkererwtkiemen gebruikt) samen met de koriander, plakjes radijs en sesamzaadjes. Heerlijk met een goed glas witte wijn!

– Enjoy the weekend! 

3 reacties op “Ceviche van zeebaars in yuzu gemarineerd”

  1. Had nog nooit van yuzu gehoord! Ziet er erg lekker gerecht uit! x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *