Cityguide: hotspots of Paris

Cityguide: hotspots of Paris

Om te beginnen: deze lijst is veel te kort. Of Parijs is te groot. Begin november was ik in deze Franse hoofdstad voor een weekend om te genieten van alles dat Parijs te bieden heeft. Ik kan je vertellen, dat is lastig in een weekend. Dus hierbij mijn cityguide met de hotspots van Parijs én de belofte dat ik deze ieder jaar zal aanvullen met nieuwe spots, althans zo ver mijn reis budget dat toelaat.

Het is een waar festijn, hopelijk hebben jullie er plezier van!

 

Slapen

Le Roch Hotel & Spa

Als we het hebben over luxe, dan zit je hier aan het goede adres. Wat een fijn hotel, wat een fijne bedden en wát een fijn eten. Omdat de Thalys weer eens kuren had, kwamen we om middernacht aan bij het hotel. Met een woest geïrriteerde bui kwakte ik mijn koffer in de kamer en maakte ik een hink-stap-sprong richting bed. Alsof ik in een wolkje viel. Zacht, zacht, zacht! Daarnaast had ik een badkamer incluis bad en stoomdouche (yehes) en was er beneden nog een zwembad met sauna waarvoor ik niet eens de tijd had om het uit te proberen. Hopelijk een volgende keer. Goed, dan het eten nog. We gingen hier lunchen de volgende dag en om heel eerlijk te zijn, was dit de lekkerste lunch die ik de afgelopen tijd heb gehad. Eerlijk is eerlijk, het is niet goedkoop (een glas wijn gaat vanaf 12 euro per glas) maar het eten is echt fantastisch. Dus zeker waar voor je geld, iets wat niet altijd opgaat in Parijs. Zeker een keertje naar binnen lopen!

28 Rue Saint-Roch, 75001 Paris.

  

 

The Hoxton

In Amsterdam in The Hoxton één van mijn favoriete adresjes voor meetings, daarom dat ik maar al te graag dit nieuwe hotel in Parijs wilde proberen. Het hotel zit in een prachtig ingericht pand met veel ruimte voor licht en een eigen cocktailbar die vanaf einde middag opengaat. De kamers zijn redelijk basic ingericht, het bed ligt prima en er is voldoende ruimte. Schattig is dat het hotel een klein ontbijtje bij je afgeeft de volgende ochtend waar een paar kleine dingen inzitten. Wat ik zelf heel fijn vond aan het hotel is dat er levendigheid is, de mensen zijn allemaal vrij jong, enorm fashionable en komen bijeen voor zakelijke of privé meetings. Er is dus altijd iets aan de hand, waardoor je niet per se het hotel uit hoeft om ergens een cocktailtje te vinden. De prijzen zijn overigens ook zeer vriendelijk voor Parijse begrippen. Aanrader.

30-32 Rue du Sentier, 75002 Paris.

 

 

Eten en drinken

Chez Paul

Het restaurant Chez Paul vind je in de buurt van de Bastille en ligt aan een leuke vintage winkelstraat waar inmiddels ook grote merken als Isabel Marant bij zijn gekomen. Veel authentieker dan dit restaurant ga je het niet vinden. Denk kolossale vrouw met gigantische voorgevel, louter Franse gasten, ruitvormige tafelkleedjes en een fel schijnend oncharmant licht. Wanneer er buitenlanders binnenkomen wordt daar gelijk in rap Frans een grap over gemaakt. Het is daarom wel handig als je een klein woordje Frans spreekt, zo begrijp je A) de kaart met klassieke gerechten en B) win je de sympathie van de gastvrouw. Ik werd er in ieder geval erg gelukkig van. PS: als vegan wil je hier echt niet naartoe gaan.

13 Rue de Charonne, 75011 Paris.

 

Frenchie

Bij Frenchie heerst een amicale sfeer wat je gelijk doet thuisvoelen. Dat gezegd hebbende, door deze amicale sfeer (= moeilijk in Parijs) is het dan ook stervensdruk. Reserveren is een absolute must. Het restaurant werd in 2009 geopend door de chef Gregory Marchand die in Jamie Oliver’s restaurant Fifteen werkte in Londen. Het menu is gebaseerd op de Franse keuken met een internationale twist en verandert elk seizoen. Naast het restaurant zijn er in dezelfde straat ook nog een wijnbar met een kleine à la carte menu en een Frenchie to go, waar de koffie erg fijn is. Zeker een bezoekje waard.

5 Rue du Nil, 75002 Paris.

 

Pink Mamma

Dit is het meest recent geopende restaurant van de Big Mamma Group, een keten van maar liefst 6 restaurants in Parijs. Dat de restaurants met Italiaanse keuken populair zijn, laat zich maar al te goed blijken door de lange rijen die voor de deur staan. Aangezien je niet kunt reserveren, is het altijd weer hopen of je een tafel krijgt of je moet slinkse connecties hebben die je een plekje op de lijst kunnen bezorgen. De locaties zijn mooi ingericht maar verder voelt het enigszins aan alsof je in het Nederlandse Loetje gaat eten: de bediening is op het eerste gezicht ronduit arrogant. Desalniettemin voel je dat er een goede vibe hangt onder de grote hoeveelheid Parijzenaars die hier komen om bij te praten over hun Parijzige dag. Op de kaart staan drie bereidingen van burrata – hoera – en veel andere Italiaanse lekkernijen. Mocht je een gluten intolerantie hebben, wees dan op je hoede, het is lastig glutenvrij eten.

20bis Rue de Douai, 75009 Paris.

  

 

Ladurée

Als een kind zo blij huppelde ik door de winkel bij Ladurée. Voor wie het niet kent: Ladurée is ooit begonnen als luxe Franse bakker in 1862. Inmiddels staan de verschillende winkels vooral bekend om hun macarons. En terecht, want ze zijn hemels én glutenvrij. Ze hebben verschillende vestigingen door de stad, maar ik denk dat de vestiging in St. Germain mijn favoriet is.

21 Rue Bonaparte, 75006 Paris.

 

Carette

Het is onwaarschijnlijk knap dat wanneer ik 8 euro moet afrekenen voor een cappuccino met rottige bediening, ik het toch naar mijn zin kan hebben bij Carette. Carette is een patisserie met de meest prachtige taartjes, eclairs en macarons. Niet dat ik daar wat aan had, want het is een glutenparadijs. Waarom vind ik het dan zo leuk? Geen idee. Ze hebben drie vestigingen in de stad, maar het is misschien Places de Vosges dat mij zo in verrukking brengt. Daarnaast komt er een bepaald publiek op Carette af, waar je heerlijk naar kunt kijken en luisteren. Een feestje wanneer je alleen door de stad banjert.

25 Place des Vosges, 75003 Paris.

 

 

Geplaatst in: FRANKRIJK

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *