Coquilles met chorizo

Coquilles met chorizo

Als ik in een restaurant coquilles op de kaart zie staan, lichten mijn ogen op; ik ben er dól op! De klassieke variant, als sashimi, als ceviche, noem het maar.
Als ik tijd heb om naar een goede viswinkel te gaan, dan haal ik ze graag zelf om er weer nieuwe creaties mee te maken. Ditmaal in combinatie met chorizo en appelstroop, de chorizo is een lekkere zoute tegenhanger van de coquille, terwijl de appelstroop alles wat frisser en zoeter maakt. Het is een feestje in je mond! A must try for X-mas.

 

Wat moet je in huis halen voor 2 personen?
  • 8 grote coquilles of 12 kleintjes (al schoongemaakt)
  • chorizoworst
  • 4 kwarteleitjes
  • 2 eetlepels appelstroop
  • tuinkers
  • sesamzaadjes
  • een beetje boter
  • scheutje olijfolie

 

Klaarmaken

We beginnen met het koken van de kwarteleitjes. Zet een steelpannetje op  het vuur met een laagje water in de pan. Zodra het water kookt, doe je de eitjes erin en kook je ze 3 minuten.

Ondertussen zet je vast 2 pannen op het vuur (voor de chorizo en de coquilles). Snijd de chorizo in plakjes, je hebt ongeveer 10 plakjes nodig. Doe ze daarna droog  in de pan op middelhoog vuur. Bak de chorizoworstjes 3 minuten per kant.

In de pan voor de coquilles doe je een scheutje olijfolie en een beetje boter. Wanneer de pan op temperatuur komt, doe je coquilles in de pan en bak je ze 2 minuten per kant. Op deze manier zijn de coquilles nog een beetje rauw in het midden!

Ze de borden klaar, en maak met de achterkant van een eetlepel een streep van appelstroop over het bord. Als de eitjes klaar zijn met koken, schrik je ze met koud water en snijd je ze door de helft terwijl de kwarteleitjes nog in de schil zitten. Dit zorgt voor een mooi effect op het bord.
Wanneer de coquilles klaar zijn, dan leg je ze op het bord, afgewisseld met de plakjes gebakken chorizo. Knip als laatste nog een beetje tuinkers over het bord, en strooi een beetje sesamzaad op de coquilles. Ik heb als versiering ook eetbare bloemen gebruikt, maar dat is natuurlijk niet nodig!

Eet lekker!

Coquilles met chorizo

 

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *