Courgetti met salieboter

Courgetti met salieboter

Courgetti met salieboter is een feest. Een feest van genot, smaak, balans en vooral.. gemak! Het is namelijk ontzettend makkelijk om te maken en zo klaar. Waar veel mensen waarschijnlijk wel de diverse soorten pasta’s overgoten met salieboter kennen, is courgetti een stuk lichter.

– Tip: voor dit recept heb je wel een spirelli nodig om slierten van de courgette te kunnen maken!

 

Wat heb je nodig voor courgetti met salieboter voor 2 personen?
  • 2 courgettes
  • een handvol kleine tomaatjes
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram gezouten boter
  • 10 blaadjes verse salie + 2 ter decoratie
  • peper en zout

 

Hoe ga je te werk?

Was en rasp de courgettes (je hoeft de courgette niet te schillen) in lange slierten met de spirelli, en dep ze vervolgens droog en bestrooi met zout. Bak ze vervolgens in een wokpan gedurende 3/4 minuten op hoog vuur.

Zet ondertussen een klein steelpannetje op het vuur met de gezouten boter en met de fijngesneden blaadje salie, laat de boter niet bruin worden maar rustig smelten zodat de smaak van de salie opgenomen wordt.

Wanneer de courgetteslierten goed gebakken zijn verdeel je ze over twee kommetjes en giet je de salieboter eroverheen. Snijd de tomaatjes in tweeën en leg deze ook in de kommetjes samen met de geraspte Parmezaanse kaas. Knip de laatste salieblaadjes als decoratie over de kommen, maak eventueel op smaak met peper en zout en dien vervolgens op.

Latest posts by Bénine (see all)

Eén reactie op “Courgetti met salieboter”

  1. […] een portie groene groenten worden een stuk leuker met dit sausje. Ook lekker is de combinatie van courgetti met salieboter, de spaghetti van courgette brengt de boter mooi in […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *