Crostini met aubergine en munt

Crostini met aubergine en munt

Dit is mijn lievelingscrostini. Ik maak ‘m al zeker 7 jaar, en nog steeds verveelt ‘ie me niet. Al mijn vrienden kennen de crostini met aubergine en munt al, en maken het ook weer voor hun vrienden. Het is dus echt een allemansvriend.

Wil je graag twee soorten crostini’s op tafel zetten? Denk dan aan deze met burrata en citroen!

Ingrediënten voor circa 18 x crostini’s 

  • 1 groot (glutenvrij) afbak-stokbrood, of 2 kleine
  • 1,5 aubergine
  • 4 el extra vierge olijfolie + extra
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 teen knoflook
  • bosje verse munt
  • 50 gram granaatappelpitjes
  • peper & zout

Hoe maak je de crostini met aubergine en munt?

Zet een grillpan op een hoog vuur. Snijd de aubergine in plakken, bestrijk met de extra olijfolie. Grill ze in de pan zodat ze een lekker kleurtje krijgen en zacht worden, herhaal dit tot alle plakjes gegrild zijn.

Ondertussen maak je een dressing door in een kom de olijfolie te mengen met de witte wijnazijn. Pers een teentje knoflook uit en voeg dit toe. Hak vervolgens de munt fijn en doe dit ook bij de dressing, klop vluchtig met een vork door elkaar. Voeg als laatste versgemalen peper toe.

Wanneer de aubergines gegrild zijn, snijd je ze in stroken van 1 centimeter breed. Doe daarna de aubergines in een diep bord en giet de dressing er overheen. Laat dit goed intrekken. Doe dan de granaatappelpitjes erbij.

Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en bak ze in de grillpan, totdat donkere strepen zich op het brood vormen.  Haal het brood van de grill wanneer ze aan beide kanten lekker knapperig zijn.

Beleg elke crostini met de aubergines. Leg ze op een mooi bord en zet op tafel.

Crostini met aubergine
Latest posts by Bénine (see all)

Eén reactie op “Crostini met aubergine en munt”

  1. […] open terwijl de zon naar binnen scheen. Ik had 2 uitgebreide kaasplankjes gemaakt, mijn bekende crostini’s met aubergine, een hele camembert uit de oven met vruchtencoulis én een kwarktaart. Overdadig veel ja. Daarnaast […]

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *