Crostini met aubergine & munt

Crostini met aubergine & munt

Het begint me op te vallen dat ik ongeveer elk bericht start met; dit is zo billen-lekker – of iets in die trant. Logisch want waarom zou ik een recept opschrijven van iets wat een complete fail was? Dus mijn voornemen was om iets neutraler te gaan schrijven. Objectiever misschien. Dat gáát dus niet bij dit hapje, want deze crostini met aubergine & munt is absurd lekker. Als in, laat-het-avondeten-maar-zitten-want-het-is-zo-lekker. En mijn andere favoriete woord, het is ook nog makkelijk. Zet die fles wijn maar vast op tafel, want je gaat heerlijk smullen!

Ingrediënten voor circa 14 x crostini’s met aubergine & munt (maar je wilt meer)
  • 1/3 stokbrood (glutenvrij)
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • 1 aubergine
  • 1 teen knoflook
  • klein bosje munt
  • 30 gram granaatappelpitjes
  • peper & zout

 

Hoe maak je een crostini met aubergine & munt?

Zet een grillpan op een hoog vuur en doe hier een flinke scheut olie in.

Snijd de aubergine in plakjes en grill ze in de pan zodat ze een lekker kleurtje krijgen en zacht worden, herhaal dit tot alle plakjes gegrild zijn.
Ondertussen maak je een soort dressing door in een kom 3 eetlepels olijfolie te mengen met 1 eetlepel witte wijnazijn. Pers een teentje knoflook uit en voeg dit aan de kom toe. Knip vervolgens de munt fijn en doe dit ook bij de dressing en klop vluchtig met een vork door elkaar.

Wanneer de aubergines klaar zijn, leg je alle plakjes op een bord en giet je de dressing er over heen en laat je het er goed in trekken. Doe dan de granaatappelpitjes erbij.

Snijd daarna het stokbrood in dunne sneetjes en bak ze in de grillpan op (met wat olie) totdat donkere strepen zich op het brood vormen, haal het brood eruit wanneer ze aan beide kanten lekker knapperig zijn.

Beleg elke crostini met het aubergine mengsel en maal er dan wat peper en zout over.
Knip eventueel nog wat verse munt over de crostini’s voor een extra mooi effect en zet het dan op tafel. Sowieso dat je een complimentje krijgt!

 

 

Latest posts by Bénine (see all)

Eén reactie op “Crostini met aubergine & munt”

  1. […] open terwijl de zon naar binnen scheen. Ik had 2 uitgebreide kaasplankjes gemaakt, mijn bekende crostini’s met aubergine, een hele camembert uit de oven met vruchtencoulis én een kwarktaart. Overdadig veel ja. Daarnaast […]

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *