Crostini met mozzarella

Crostini met mozzarella

Ik houd van hapjes. Hapjes houden van mij. Het liefst sta ik de hele dag in het weekend kleine bites te maken met allerlei smaakcombinaties.

Misschien had ik in een tapas-land moeten wonen à la Spanje… in ieder geval, dit resulteert aan het einde van de dag in een koken waar de pleuris is uitgebroken en waar iedereen volgegeten voor pampus ligt. I love it.

Dit hapje was mijn weekend probeersel en was zeer geslaagd, erg fijn ook met een glas wijn (goh, verrassend inzicht). Dus; ik presenteer u; de crostini met mozzarella!

 

Ingrediënten voor 4 stuks
  • 2 grote, dikke (glutenvrije) sneden brood
  • goede olijfolie
  • een bol buffel mozzarella – koop alsjeblieft geen slecht spul, dat smaakt naar plastic
  • een half rood pepertje
  • paar blaadjes verse munt
  • granaatappelpitjes

 

Bereiding

Het is super simpel. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de sneden brood en besprenkel ze rijkelijk met de olijfolie. Wanneer de oven voorverwarmd is, doe je broodjes in de oven gedurende 7 minuten.

Ondertussen trek je de mozzarella uit elkaar (dit geeft een rustieker aanzicht, dan wanneer je het snijdt). Verwijder je de zaadlijsten en pitjes uit de rode peper en snijd je deze in kleine stukjes. Haal de pitjes uit de granaatappel.

Wanneer de broodjes na 7 minuten lichtgekleurd zijn, haal je ze uit de oven. Snijd de boterhammen doormidden en leg de mozzarella erop. Doe dan de pepertje eroverheen samen met de granaatappelpitjes. Knip er wat verse munt over en besprenkel alles nogmaals met een scheut olijfolie.

Klaar ben je! Ga er lekker van genieten.

– X

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *