Crunchy granola

Crunchy granola met boekweit en pitten

Elke doordeweekse dag eet ik granola samen met mijn Griekse yoghurt en blauwe bessen. Klinkt misschien wat saai, maar als je een heerlijke granola hebt is het een feestje! Vaak koop ik de granola in de supermarkt (super granola van Eat Natural is favoriet), maar soms verwen ik mijzelf met een eigengemaakte granola. Dit recept is een ontzettend crunchy granola geworden door de boekweit die er doorheen zit, heel lekker al zeg ik het zelf. Wanneer je de granola gaat maken, heb je heel de dag een heerlijk geurend huis. Het ultieme zondag gevoel!

Kleine notitie: de crunchy granola is al vrij zoet, maar je kunt altijd extra honing naar smaak toevoegen wanneer je het eet bij je bordje met kwark of yoghurt.

Wat heb je nodig voor circa 10 porties granola?

  • 50 gram boekweit
  • 250 gram (glutenvrije) havermout
  • 20 gram pompoenpitten
  • 40 gram zonnebloempitten
  • een snuf zout
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 140 gram kokosolie
  • 70 gram honing

Hoe maak je deze crunchy granola?

Kook de boekweit circa 10 minuten in een steelpan en verwarm de oven voor op 180 graden.

Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en leg hier de boekweit, havermout, pompoenpitten en zonnebloempitten op. Strooi er tevens wat zout en kaneelpoeder op.

Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en smelt hierin de kokosolie en voeg de honing toe. Wanneer het kokosolie mengsel lichtelijk verwarmd en vloeibaar is, zet je het vuur uit. Giet het mengsel voorzichtig op de granola en meng goed door elkaar, zodat alle granen en pitten vettig zijn van de kokosolie.

Schuif de bakplaat in de oven en bak het in circa 18 minuten af. Schep tijdens het bakken de granola een keer om zodat alle kanten lichtbruin kleuren en lekker krokant worden. Laat vervolgens de granola volledig afkoelen en bewaar het in weckpotten.

Latest posts by Bénine (see all)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *