De leukste kruidentuin binnenshuis

De leukste kruidentuin binnenshuis

De leukste kruidentuin binnenshuis

Thuis heb ik altijd kruiden staan als basis voor mijn gerechten. Gedroogde kruiden in mijn kruidenla en potten met verse kruiden in het vensterraam. De verse kruiden ruiken heerlijk (basilicum is favoriet) en het staat ook nog eens gezellig. Alleen – en ik geloof dat dit voor iedereen herkenbaar is – staat mijn basilicum er na een week als een geplukte kip bij en is de rozemarijn verdroogd tot cactus. Je houdt de verse kruiden nooit zo mooi als dat je ze bij de supermarkt koopt en dat is STOM. Met hoofdletters ja.

Toen The Gardians mij een bericht stuurde over hun nieuwe kruiden concept, was ik gelijk wild enthousiast. Ze stuurden mij een proefpakket met mini plantjes van verse kruiden, hiermee hadden ze zelf al het moeilijkste gedeelte van het groeiproces gedaan: namelijk het groeien van zaadje tot plantje. Deze kleine plantjes zet je in een bakje aardje, waar de wortels doorheen kunnen. Vervolgens gaan de wortels van de plantjes in een grote bak met water, zodat de planten zichzelf van water kunnen voorzien. Wanneer het waterpeil zakt, moet je deze alleen aanvullen tot het goede niveau. Hierdoor geef je je kruiden dus niet te veel of te weinig water en kun je ook met een gerust hart een weekje op vakantie zonder dat de planten uitdrogen. De plantjes zijn gemaakt op te overleven, ook als ze buiten in de tuin worden gezet of in een willekeurig bakje met genoeg aarde.

 

Giveaway

Op het moment van schrijven staan de kruiden 2 maanden in mijn vensterbank en vooral de munt gaat als een speer. Het is echt de leukste kruidentuin binnenshuis om te hebben. Zo af en toe knip ik er iets af om te gebruiken voor mijn thee of voor een gerecht, maar ik zorg dat er genoeg van de plantjes overblijven zodat ze niet doodgaan.

The Gardians verkopen diverse mixen, waarvan ik de theemix heb. De theemix bestaat uit drie verschillende soorten kruiden: munt, citroen tijm en melisse en het leuke is dat ik nu zo’n set mag weggeven samen met de PlantButler Kitchengarden (een houten box waardoor je de plantjes goed kunt bewateren). Als je aan deze giveaway wilt meedoen, ga dan naar mijn Instagram post met de instructies. Misschien krijg jij dan wel zo’n leuke set thuisgestuurd!

Mocht je het pakket helaas niet winnen, dan heb ik alsnog goed nieuws. Met de code gardians25 kun je ook zelf zo’n leuk kruidentuintje voor thuis bestellen met 25% korting. Je kunt kiezen uit een kleine kruidenmix van 6 theeplantjes of je kunt kiezen voor een grote kruidenmix met 18 theeplantjes.

De leukste kruidentuin binnenshuis 

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *