de perfecte boerenomelet

Hoe maak je de perfecte boerenomelet?

Ken je dat hotelontbijt? Waar al het eten in buffetopstelling staat en je je omelet uit zo’n zilveren bak moet vissen? Iehw. Doorgekookt en hard is het vaak, logisch ook, want een omelet maak je à la minute. En hier lees je hoe je precies de perfecte boerenomelet maakt. Je wilt niet meer anders!

Een boerenomelet kun je natuurlijk op zichzelf eten, maar is wel echt lekkerder op een goed broodje. Vind ik in ieder geval. De knapperige glutenvrije kaiserbroodjes van Schär kun je hier bijvoorbeeld bij afbakken. Niet van echt (met gluten) te onderscheiden!

Wat heb je nodig voor de perfecte boerenomelet (2 personen)?

  • 2 glutenvrije kaiserbroodjes van Schär
  • 80 gram ontbijtspek
  • 3/4 rode paprika
  • een kleine witte ui
  • 6 eieren
  • 20 gram roomboter
  • een klein beetje verse bieslook

Hoe maak je het?

Verwarm je oven voor op 180 graden en bak de kaiserbroodjes volgens de instructies af.

Snijd de ontbijtspek in blokjes en hak de paprika fijn. Zet een pan met goede anti-aanbaklaag op het vuur en doe hier een drupje olijfolie in. Bak het ontbijtspek en de paprika enkele minuten, totdat ze lichtbruin zijn. Doe het in een kommetje en zet weg. Maak de pan weer schoon.

Hak de ui fijn. Tik de eieren open boven een kom en klop met een vork 5 seconden door. Doe een flinke klont roomboter in de pan en zet het vuur niet al te hoog (tussen laag en medium vuur). Zodra de boter is gesmolten doe je eerst de fijngehakte ui hierin, bak dit 1 minuut.

Schenk dan de geklopte eieren in de pan. Met een houten spatel roer je door het ei, totdat het licht aan het stollen is, maar nog wel nat. Schuif de eieren naar één kant van je pan, zodat de helft van je pan bedekt is. Doe nu het gebakken ontbijtspek en de paprika op het ei. Vouw dan de boerenomelet voorzichtig dicht en laat het op je bord schuiven.

Hak de bieslook fijn en verdeel over de omelet. Eet de perfecte boerenomelet met een knapperig afgebakken kaiserbroodje.

PS: vind je mijn beschrijving toch nog niet helemaal duidelijk? Bekijk dan deze video waarin uitgelegd wordt hoe je een Franse omelet maakt en voeg daar mijn ingrediënten aan toe. Oefening baart kunst.

omelet

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: SMOOTHIES & ONTBIJT

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *