mijn glutenvrije voorraadkast

Een kijkje in mijn glutenvrije voorraadkast

Vandaag schrijf ik eens een ander soort artikel, ik geef jullie namelijk een kijkje in mijn glutenvrije voorraadkast! Het leek me leuk om eens de glutenvrije basics uiteen te zetten die ik standaard in huis heb zodat ik bijvoorbeeld altijd een taart kan maken of een borreltje kan organiseren. Het artikel is geschreven in samenwerking met Schär, deze producten zijn makkelijk te verkrijgen bij bijna alle supermarkten en ik ben blij met de kwaliteit. Natuurlijk heb ik nog meerdere lades waar nog veel meer eten in zit (denk aan rijst, quinoa, tomatensaus etc)

 

Wat staat er standaard in mijn glutenvrije voorraadkast

 • Bouillonblokjes zijn altijd handig om te hebben. Check van tevoren goed of ze glutenvrij zijn en sla er dan gelijk veel van in! Handig voor in de soep, risotto of andere sausjes.
 • Ook qua sausjes heb ik altijd vissaus, glutenvrije sojasaus en glutenvrije ketjap in huis zodat ik altijd sushi kan eten (vind ik namelijk heel saai zonder sojasaus!) en curry’s kan maken.
 • Crackers; het is fijn om neutrale crackers te hebben zodat je altijd een klein borrelhapje kunt smeren. Vaak heb ik rijstcrackers (niet te verwarren met rijstwafels) en rozemarijncrackers in huis. Natuurlijk heb ik ook in het weekend chips in de la liggen en de Salinis van Schär.
 • Ik zorg dat ik altijd glutenvrij brood in huis heb, zo ligt er standaard wat in de vriezer en heb ik altijd de glutenvrije mini baguettes, de ciabatta broodjes en een donkerbruin broodje (Meisterbacker Vital) in huis.
 • Glutenvrije pizza bodems! Ideaal voor een saaie maandagavond of gewoon een brakke weekenddag. Doe er enkele toppings op en je hebt een top pizza. Ik heb al veel glutenvrije pizzabodems uitgeprobeerd, maar de bodem van Schär is het meest knapperig indien je dit goed bereidt.
 • Glutenvrije wraps zijn ook fijn om te hebben, je kunt ze gebruiken om er wraps (verrassend!) mee te maken maar ook voor bijvoorbeeld flammkuchen. In mijn kookboek Food Talk staat een heerlijk receptje met deze wraps!
 • Ik zorg dat er altijd meel in huis is. Als ik iets onverwacht wil bakken, heb ik geen zin om te checken of ik wel glutenvrij meel heb. Dus hier is altijd genoeg van aanwezig. Ik heb inmiddels meerdere merken gebruikt en vindt dat ze vaak heel droog worden en weinig elastisch. Beide melen van Schär (Mix B en Mix C) hebben dit niet, erg prettig als je bijvoorbeeld glutenvrije taco’s wilt maken of koekjesdeeg.
 • Koekjes heb ik altijd in de la liggen, fijn bij een kopje thee of als ik ’s avonds op de bank een craving heb! De savoiardi (oftewel lange vingers) gebruik ik standaard voor tiramisu recepten maar zijn ook lekker los. Spéculoos en de digestive koekjes (Digestive Landtaler) kun je bijvoorbeeld ook goed gebruiken voor taartbodems.

 

Dit is mijn glutenvrije voorraadkast, wat heb jij altijd in je kast staan dat onmisbaar voor je is? Ik vind het heel leuk om te horen!

 

 

Geplaatst in: COELIAKIE

2 reacties op “Een kijkje in mijn glutenvrije voorraadkast”

 1. Kimmy schreef:

  Hoi leukerd
  Ik heb altijd standaard de schar glutenvrije chiabatta broodjes en baguettes en in
  Mij diepvries heb ik de kaiserremmels van schar heerlijk voor in het weekend met een likje chocopasta
  Of een eitje de crostini,s van schar staan ook altijd standaard in mij voorraad kast handig met de warme dagen om ergens
  Mee naar toe te nemen de pizza bodems heb ik ook steeds standaard of voorraad voor een lazy Sunday😉
  En de.crakers van schar met rozenmarijn vind ik ook echt top om voor de apero te gebruiken
  De sauvardis zijn heerlijk in een glutenvrije en tarwevrij koemelkvrije tiramisu of gewoon zo uit het vuistje
  Ik heb ook steeds graag mix B en mix farhine op voorraad voor als ik is zonder brood zit bak ik een heerlijk broodje of een pannekoek
  De honing loops koekjes vind ik ook heerluk deze zijn op ene avond steeds allemaal opgevreten 🤣
  En de Magdalena’s zijn handig voor onderweg met de abrikozen gelei die erin zit zo je hoort het goed ik ben erg fan van schär de schär producten zijn nummer 1 op de markt en de producten zijn ook heel goed de verkrijgen
  Ooh haha de milly magic vind ik ook altijd heel lekker en de cereals mais corneflaks en de volkorn flakes en de cereal bisco 👌🏻😍

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *