Fishbar Monk

Recensie: Fishbar Monk in Haarlem

Fishbar Monk is niet nieuw, maar bestaat inmiddels al drie jaar en ik werd uitgenodigd om de kaart te proberen. Binnen is het heel leuk ingericht met een stoere vloer van cement, een oesterbar en blauwe tegels op de wand in visgraat (wil ik nú in mijn badkamer!). Voor de echte visliefhebbers is dit een restaurant wat je zeker wilt proberen als je in de omgeving Haarlem bent.

De kaart heeft natuurlijk vis centraal staan. Er staan een aantal vaste gerechten op de kaart maar ze hebben ook wisselende gerechten. Deze gerechten hangen af van de vangst van die dag, waardoor er veel Nederlandse vis wordt bereid. Alle gerechten zijn voornamelijk bedoeld om te delen (houd ik van) en ze hebben ook een chef’s menu (houd ik nog meer van). Ook al had ik de kaart zeker van tevoren gecheckt, vind ik het nog relaxter als er voor mij besloten wordt wat ik ga eten. Vaak zijn dat namelijk de paradepaardjes van de keuken.

De gerechten van Fishbar Monk

Na de glazen Cava werd de tafel gevuld met borden king fish tataki, carpaccio van gepekelde zeeduiver en sashimi van tonijn, zalm en king fish. De tonijn was werkelijk extreem vers en een feestje in je mond. De king fish tataki (Nederlandse vis) was heel bijzonder om te eten. Alledrie de gerechten zijn aanraders!

Hierna volgden gamba’s met kimchi en coquilles met zoete aardappel en rettich. Ik houd van gamba’s (vooral al ajillo), maar merkte toch dat dit niet heel goed combineerde met de kimchi. De coquilles waren daarentegen heerlijk, de rettich ga ik zelf ook een keer proberen hierbij.

Gamba's bij Fishbar Monk

Als laatste – ja er was meer – kwam er zeeduivel met mosselen op tafel, met als bijgerechten gegrilde little gem met ansjovisdressing en zoete aardappel met miso. Het toetje werd limoncello haha!

Naast de heerlijke gerechten was eigenlijk de service hetgeen wat de grootste indruk achterliet. Iedereen in de bediening was superenthousiast en ze vertelden met passie over het restaurant en de kaart. Dat is iets waar ik zeker voor zou terugkomen bij Fishbar Monk.

Zeeduivel bij Fishbar Monk
Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *