Frambozen pancakes

Frambozen pancakes

Voor mij zijn pannenkoeken echt een Sunday treat. Zeker met de winter in aantocht, is het heerlijk om iets warms en zoets voor je ontbijt te hebben. Daarom heb ik ditmaal een variatie gemaakt op de american pancakes door er verse frambozen aan toe te voegen, met heerlijke frambozen pancakes als resultaat!
Het allerliefst loop ik tijdens deze koude zondagen in mijn joggingsbroek, blader ik door mijn favoriete kookboeken en doe ik in voorgenoemde kleding een kop koffie in mijn favoriete koffie bar.
Ik vind het heerlijk.

Ingrediënten voor 8 pannenkoekjes
  • 2 eieren
  • 100 gram glutenvrije bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • een handjevol frambozen
  • snuf zout
  • merg van een half vanillestokje óf een zakje vanillesuiker
  • 100 ml melk
Hoe maak je frambozen pancakes

Splits de twee eieren. Begin met het stijfkloppen van de eiwitten met een handmixer, als er pieken ontstaan kun je stoppen met mixen.

Klop daarna het eigeel los met de bloem, bakpoeder, zout en het vanille merg.
Voeg vervolgens steeds een beetje van de melk toe terwijl je blijft mixen, dit moet je niet in een keer doen want dan krijg je klontjes. Doe dan de gewassen frambozen erbij en mix dit ook doet het mengsel. Schep daarna met een spatel de eiwitten door het bloemmengsel totdat alles goed is gemengd.

Schep twee eetlepels van de pannenkoekenmix in een pan en zorg ervoor dat ze niet te lang bakken, anders worden ze droog.

Garneer de pannenkoekjes met wat je lekker vindt!

Wil je ook een keer wat anders proberen? Maak dan deze chocolade pancakes!

Frambozen pancakes Frambozen pancakes

 

 

 

Eén reactie op “Frambozen pancakes”

  1. […] Vond je het lekker? Laat het me weten of tag me in je foto. Dat vind ik leuk om te lezen! PS: je kunt ook eens andere pannenkoeken proberen, zoals deze frambozen pannenkoekjes. […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *