Frisse citroen cheesecake

Frisse citroen cheesecake (glutenvrij)

Over het algemeen zijn cheesecakes behoorlijk machtig. Deze frisse citroen cheesecake bevat kwark om het luchtig te houden maar heeft ook geraspte citroen voor een zomers effect.

Dit recept is zo heerlijk, dat ik al tijdens het bakken met mijn vingers in de bak zat om “te proeven”. Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

Ingrediënten voor een 12-16 stuks

  • 125 gram glutenvrije koekjes (butterkeks van Schär)
  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram magere kwark
  • 300 gram MonChou
  • 100 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 citroenen
  • een handvol blauwe bessen

 

Hoe maak je deze frisse citroen cheesecake?

Verwarm de oven voor op 175 graden en neem een cakevorm van 30 centimeter lang, leg hier een velletje bakpapier in.

Pak een keukenmachine erbij en doe hier de koekjes in, pulseer totdat alle koekjes tot fijne kruimels vermalen zijn. Doe dan de koekkruimels in de cakevorm op het bakpapier. Smelt vervolgens boter in een pannetje en schenk dit over de koekkruimels, meng door elkaar zodat alles goed met elkaar vermengd is en druk stevig aan met een lepel. Zet het cakeblik in de koelkast in de tussentijd.

Doe de magee kwark en MonChou in een mengkom en mix samen met de suiker alles tot een gladde massa. Tik 2 eitjes open boven de mengkom en mix nogmaals. Rasp de 2 citroenen en pers er 1 uit, voeg dit vervolgens toe aan het romige mengsel in de mengkom en mix een laatste maal door elkaar.

Haal het cakeblik uit de ijskast en stort het mengsel op de bodem van koekjes, strooi dan enkele blauwe bessen op het midden van de cheesecake.

Zet het blik 40 minuten in de oven. Verander dan de temperatuur van 175 naar 100 graden en laat nogmaals 20 minuten bakken. Zet daarna de oven uit en haal het blik uit de oven om de cheesecake goed te laten afkoelen. Wanneer volledig afgekoeld, kun je de cheesecake voorzichtig uit de vorm halen en aansnijden.

 

Frisse citroen cheesecake

Geplaatst in: DESSERTS & TAARTJES

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *