Gegrilde groentenplateau

Gegrilde groentenplateau

Ik vind dit gegrilde groentenplateau echt een hit voor de vrijdag. Lekker met vrienden een vorkje prikken uit deze uit de hand gelopen groenten stack, terwijl de rest van de tafel volgestouwd staat met nog meer heerlijkheden zoals brood, een varia aan dips, nacho’s en noem maar op. De groenten voor dit plateau hebben wel diverse bereidingen, maar het is geen hogere wiskunde!

 

Ingrediënten voor een overvolle gegrilde groentenplateau
  • 350 gram groene asperges
  • 1 stronk radicchio
  • 5 wortels
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 100 ml vloeibare honing
  • grof zeezout
  • klein klontje boter
  • een handje ongezouten hazelnoten

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en pak een grote ovenschotel erbij. Was de radicchio zorgvuldig en snijd de stronk in vieren over de lengte.
Mix 50 ml honing met de balsamico azijn in een bakje en giet dit vervolgens over de radicchio. Zet de ovenschotel 15 tot 20 minuten in de oven en kijk of de radicchio niet aanbrandt.

Was de wortels en rasp het buitenste randje van de wortels af, halveer ze vervolgens in de lengte. Was ook de groene asperges en snijd de laatste 5 centimeter van de onderkant van de asperges.

Zet vervolgens 2 grillpannen op het vuur (of als je dat niet hebt, koekenpannen zijn ook goed).
Doe in de ene pan het klontje boter en bak hier de wortels op laag vuur in. Voeg na enkele minuten 50 ml honing toe om de wortels te karameliseren gedurende 3 minuten op het laagste vuur.

Zet de andere pan op hoog vuur met een scheut milde olijfolie. Bak de asperges kort aan – zo’n 3 minuten – zodat ze een kleurtje krijgen maar nog steeds knapperig blijven. Bestrooi als laatste met het grove zeezout.

Leg vervolgens de asperges, gekarameliseerde wortels en radicchio op een plateau en bestrooi met wat versgemalen peper. Als laatste voeg je de in stukjes gehakte hazelnoten toe voor een lekkere bite!

Geniet ervan! -X

 

Eén reactie op “Gegrilde groentenplateau”

  1. Thanks for the post. awesome!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *