Gegrilde nectarines met hazelnoten ijs

Gegrilde nectarines met hazelnoten ijs

Ik ben dol op ijs. Wanneer de temperaturen oplopen, vind ik de weg weer terug naar mijn favoriete ijswinkel (Pisa in Amsterdam, for sure). De smaken pistache en hazelnoot bevinden zich steevast in mijn bekertje. Nog lekkerder is het ijs natuurlijk als het opgeleukt wordt door fruit. De nectarines geuren op dit moment zo heerlijk en worden alleen maar zoeter door ze te grillen en warm te maken in de oven. Daarom bij deze de creatie van gegrilde nectarines met hazelnoten ijs. Perfect voor lange zomeravonden of warme weekendtraktaties.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 nectarines
  • 350 ml hazelnoten ijs
  • 60 gram amandelen (met vlies)
  • 25 gram kristalsuiker suiker

Hoe maak je de gegrilde nectarines met hazelnoten ijs

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de kristalsuiker in een steelpannetje en laat dit smelten op laag vuur, kijk uit dat het niet te donkerbruin wordt. Wanneer de suiker gesmolten is, doe je het vuur uit en doe je de amandelen erbij. Roer om zodat de amandelen een suikerlaagje krijgen, leg daarna de amandelen op een velletje bakpapier zodat ze afkoelen.

Zet een grill op het vuur en laat de pan op temperatuur komen. Was en halveer de nectarines en verwijder de pitten. Leg de nectarines met de platte kant op de grillpan en laat dit 3 minuten in de pan zodat er donkere strepen vormen op de nectarines.

Leg vervolgens de nectarines met de bolle kant naar onderen in een ovenschotel en doe ze 10 minuutjes in de – inmiddels opgewarmde – oven.

Als het goed is zijn de amandelen inmiddels goed afgekoeld. Crunch ze in kleinere stukjes in een vijzel, zodat het straks goed als topping fungeert.

Wanneer de nectarines klaar zijn, haal je ze uit de oven. Schep bolletjes hazelnoten ijs en doe dit in ijscoupes of kommetjes. Leg in elke kom dan 2 nectarine helften en bestrooi als laatste met de gekarameliseerde amandelen..

 

Geplaatst in: DESSERTS & TAARTJES

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *