Gegrilde witte asperges met tonijn mayonaise

Gegrilde witte asperges met tonijn mayonaise

Witte asperges – voor mij het witte goud van de lente – is typisch zo’n gerecht waar ik veel te veel van eet in korte periode. Dat moet ook wel, omdat ze maar kort in het seizoen zijn. En aangezien je na de 427e keer die maand het een beetje beu begint te worden om gekookte witte asperges met aardappels, ham en eieren te eten wilde ik een keer wat anders. Namelijk gegrild. De gegrilde witte asperges met tonijn mayonaise zijn echt woest lekker. Vooral met het gepocheerde eitje erbovenop. Zonder twijfel een succesnummer!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gram witte asperges
  • 1 blikje tonijn op zonnebloemolie
  • 2 theelepels mayonnaise
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/4 citroen
  • 2 eieren
  • 10 gram kappertjes

 

Hoe maak je gegrilde witte asperges met tonijn mayonaise

Zet een grote pan op het vuur met een laagje water en breng dit aan de kook. Snijd de onderste 5 cm van de asperges af en schil ze met een dunschiller. Kook de asperges vervolgens 7 minuten, schep dan uit het water en laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Ga verder met het maken van de tonijn mayonaise. Doe de inhoud van het blikje tonijn, de mayonaise, de olijfolie en het citroensap bij elkaar in een beker en mix glad met een staafmixer.

Vul een relatief kleine pan met water en breng dit aan de kook, pocheer hier de eieren in. Ondertussen kun je ook vast een grillpan op het vuur zetten met een scheutje olijfolie in de pan. Gril hier de asperges in totdat aan alle zijdes donkere strepen zitten (circa 4 minuten).

Maak de borden op door te beginnen met de tonijn mayonaise, leg hier vervolgens de gegrilde asperges op. Leg dan het gepocheerde eitje op de asperges en maak af met enkele kappertjes.

Breng het gerecht eventueel op smaak met wat versgemalen peper.

 

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: VOORGERECHTEN

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *