Gezonde walnoten-dadel reep

Gezonde walnoten-dadel reep

Yehes, een nieuw baksel op de site; een gezonde walnoten-dadel reep.
Een dag overleef ik niet zonder tussendoortje, al helemaal op kantoordagen. Zo rond een uur of 3, 4 wil ik iets zoets en lekkers om mijn craving te stillen maar ook om de trek te temperen, want ik ga mooi niet om 6 uur ’s avonds al aan tafel zitten. Nou zijn deze tussendoortjes meestal ongezond, zoals pepernoten of een stuk Tony Chocolonely. Maar ook een Nakd reep is fijn.

Toen kreeg ik uit de familiekring de vraag voor een gezonde reep als tussendoortje. Dus bij deze, een gezonde reep die je makkelijk kan meenemen en lang goed blijft.
Voor de lezers die helemaal in de vlekken schieten bij het woord gezond en gelijk associaties krijgen met geitenwollensokken; no worries. Het is ook lekker en je mist geen suiker-rush.

 

Wat heb je nodig voor circa 6 stuks
  • 250 gram medjool dadels
  • 70 gram walnoten
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 eetlepels havermout
  • 4 theelepels kokosolie
  • 2 eetlepels cacaopoeder
Hoe maak je deze gezonde walnoten-dadel reep?

Ontpit de dadels en doe deze in een foodprocessor samen met de pindakaas en mix dit net zo lang totdat het een zachte massa wordt. Voeg vervolgens de walnoten, zonnebloempitten en havermout toe en pulseer nogmaals zodat alles goed met elkaar vermengt.

Leg dit stevige mengsel op bakpapier en maak met je handen er een vierkant van (of druk het met bakpapier en al in een vorm).
Wanneer de reep een mooie vorm heeft gekregen, verhit je de kokosolie in magnetron of steelpan zodat het vloeibaar is. Vermeng dan de kokosolie met de cacao en giet dit vervolgens over de reep zodat je een mooi patroontje krijgt.

Leg het een uurtje in de vriezer en bewaar daarna in de ijskast.

Vind je het lekker of mis je een bepaalde ingrediënt? Laat het me weten!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *