Glutenvrij eten in Antwerpen

Glutenvrij eten in Antwerpen

Onze zuiderburen hebben een aantal steden waar ik dol op ben: Brugge, Gent en zeker Antwerpen zijn plekken waar ik maar al te graag kom. Misschien omdat ze nét nog wat beter begrijpen hoe je lekker moet eten en moet genieten van het leven, tevens is glutenvrij eten in Antwerpen helemaal geen probleem. Omdat ik alweer een tijd niet in Antwerpen was geweest, leek het me daarom leuk om een samenwerking op te zetten met het toeristenbureau van Vlaanderen om één van hun food festivals te bezoeken. Als Amsterdammer ga ik graag naar food festivals als de Rollende Keukens of Taste of Amsterdam, dit wilde ik eens gaan vergelijken met de Belgische variant en daarom ging ik naar Antwerpen Proeft.

 

Antwerpen Proeft

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, het was zeker een ander festival dan wat wij Nederlanders gewend zijn. Waar in Nederland na een uurtje of 5/6 in de middag de muziek harder gaat en er goed geborreld wordt, bleef het bij Antwerpen Proeft vrij rustig. Misschien kun je het meer met een beurs vergelijken dan met het woord festival. De hapjes daarentegen waren erg lekker! Er deden diverse sterrenrestaurants mee en er werden kookdemonstraties gegeven, onder andere gaf Nick Bril van restaurant The Jane een demonstratie… kan niet wachten om daar ooit te gaan eten.

 

Glutenvrije eten in Antwerpen

Omdat ik 24 uur te besteden had in Antwerpen, had ik ook de tijd om diverse glutenvrije restaurantjes te bezoeken, het is slechts een selectie van het brede aanbod maar ik weet zeker dat ik dit lijstje binnenkort kan aanvullen.

 

Broers van Julienne

Met heel veel plezier heb ik hier een hele middag in hun schattige binnentuin gezeten. Het restaurant heeft een duidelijke kaart waar de allergieën goed op vermeld staan, dat is natuurlijk altijd fijn eten. Daarnaast heeft het restaurant een uitgebreide wijnkaart. Zeker een aanrader voor wanneer de zon schijnt.

Kasteelpleinstraat 45-47, Antwerpen

Glutenvrij eten in Antwerpen

 

Charlie’s

Bij dit lunchtentje is het altijd woest druk, dus maak vooral een reservering wanneer je hier gaat eten. De kaart heeft wel duizend soorten verschillende koffies en lattes, dus ook voor lactosevrije mensen hebben ze goede opties. Je kunt hier terecht voor een fijn ontbijt, brunch of lunch en ze hebben heerlijk glutenvrij brood.

Volkstraat 66, Antwerpen

 

Lombardia

Hier was ik toevallig al enkele jaren geleden geweest, maar had ik nooit over geschreven. Alle producten kunnen hier vervangen worden door glutenvrije varianten, zo maken ze zelf glutenvrij brood van amandelmeel, linzen en agave, hebben ze glutenvrije koekjes en glutenvrij bier. Het restaurant ziet er een beetje hysterisch uit vanbinnen, maar dat mag de pret niet drukken.

Lombardenvest 78, Antwerpen

 

Eugène – glutenvrije bakker

Dit bakkertje kwam ik tegen op weg naar restaurant Charlie’s: ze maken glutenvrije broodjes en taartjes (op bestelling) die tevens koemelkvrij zijn en plantaardig. Helaas waren ze weg toen ik hier was, maar ga hier zeker langs en indien mogelijk reserveer het brood een aantal dagen van te voren. Het winkeltje is daarnaast helemaal gevuld met allerlei glutenvrije producten en je kunt hier terecht voor een lekker kopje koffie.

Volkstraat 15, Antwerpen

 

Heb jij nog zelf leuke tips voor glutenvrij eten in Antwerpen? Laat het me weten en dan check ik deze de volgende keer dat ik in Antwerpen ben!

Geplaatst in: BELGIË

2 reacties op “Glutenvrij eten in Antwerpen”

  1. […] Glutenvrij eten in Antwerpen van Benine’s Kitchen […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *