glutenvrije hamburger

Glutenvrije hamburger met baconmayonaise

Oh jongens, hebben jullie wel eens baconmayonaise geproefd? Het is echt gemeen lekker, en supermakkelijk om zelf te maken. Het is een heerlijke topping om te gebruiken voor je glutenvrije hamburger.

Liever een recept zonder vlees? Deze pittige zwarte bonen burger is echt waanzin en minstens zo lekker!

Wat heb je nodig voor een glutenvrije hamburger (2x)?

  • 2 black angus burgers
  • 2 plakken cheddar
  • 1 rode ui
  • 2 el appelazijn
  • 2 glutenvrije bolletjes
  • een paar augurken, grof gehakt
  • een paar blaadjes kropsla, gewassen

Voor de bacon mayonaise

Hoe maak je het?

Haal de burgers op tijd uit de ijskast, ongeveer een half uur van tevoren. Snijd de rode ui in ringen en doe in een bakje, druppel hier de appelazijn overheen met een snufje zout en roer door elkaar. Zet de rode uienringen weg.

Ga dan verder met de baconmayonaise. Maak een basisrecept mayonaise en bak het ontbijtspek in de pan totdat het knapperig is. Laat vervolgens de ontbijtspek uitdruipen op een vel keukenpapier en dep ’t droog. Hak dan het ontbijtspek fijn en roer door de mayonaise heen.

Grill de burgers in de pan. Snijd de glutenvrije bolletjes door de helft en grill ook in een pan, totdat ze donkere strepen hebben. Wanneer de burgers bijna klaar zijn, leg je een plak cheddar op elke burger en doe je er een deksel op. Na twee minuten is de cheddar gesmolten en kun je de glutenvrije hamburger maken.

Begin met de onderkant van het broodje. Leg de kropsla er op, dan de burger met cheddar, dan de baconmayo en toppings (rode uienringen en gehakte augurken). Leg de andere helft van het broodje erop en klaar is kees!

Geplaatst in: HOOFDGERECHTEN

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *