glutenvrije pizza's Amsterdam

3x glutenvrije pizza in Amsterdam

Een goede pizza, een écht goede pizza, daar kan je mij zeker voor wakker maken. Stevige bodem, crispy randje en mooie producten als topping. Als je vroeg wel gluten kon eten, weet je waar ik het over heb.

Gelukkig kom je glutenvrije pizza’s steeds meer tegen, al zijn ze vaak niet zo lekker als the real deal. Vooral in Italië kom je als winnaar uit de bus, in een substantieel aantal restaurants kun je daar glutenvrije pizza’s vinden. Heb je nu wellicht niet zo veel aan, maar misschien wel bij je vakantieplannen voor komende zomer. Wat Amsterdam betreft, hier heb ik inmiddels drie restaurants gevonden waar je behoorlijke goede glutenvrije pizza’s kunt vinden.

 

Glutenvrije pizza in Amsterdam

Loulou pizzabar

De lekkerste glutenvrije pizza’s vind je hier. Het restaurant zelf is daarnaast ook nog eens hartstikke leuk. Loulou ligt aan de Amstel en bij mooi weer kun je lekker op het terras zitten. Ze verkopen naast glutenvrije pizza’s ook pizza’s mét gluten (voor je vrienden bijvoorbeeld) en hebben een aantal heerlijke antipasti op de kaart staan. Zeker het proberen waar dus!
Loulou Pizzabar – Weesperzijde 42A

Loulou pizzabar

 

Mastino V

Een andere top locatie voor glutenvrije én vegan pizza’s is Mastino V in West. Hier kun je allerlei pizza’s vinden met of zonder vegan toppings. Daarnaast hebben ze een dessertkaart waar je op slag verliefd van wordt: tiramisu, cheesecake (aanrader!) of bijvoorbeeld panna cotta. Locatie is ook perfect als je later nog drankjes wilt drinken, aangezien het omringd wordt door leuke kroegen.

Mastino V – Bilderdijkstraat 192

 

De Italiaan

Ook hier kun je terecht voor glutenvrije pizza’s. Maar ook een glutenvrij pastaatje maken ze met liefde voor je klaar. De Italiaan is een fijn restaurant waar ze op de traditionele Italiaanse wijze eten: antipasti, primi, secondi en natuurlijk een dolce om het diner mee af te sluiten. Het restaurant ligt in één van de mooiste straten van Amsterdam: de Bosboom Toussaintstraat. In de zomer zit je hier heerlijk op het terras onder de bomen.

De Italiaan – Bosboom Toussaintstraat 29

Geplaatst in: COELIAKIE

Geef een reactie