glutenvrije pizza's Amsterdam

Waar eet je glutenvrije pizza in Amsterdam?

Een goede pizza, een écht goede pizza, daar kan je mij zeker voor wakker maken. Stevige bodem, crispy randje en mooie producten als topping. Als je vroeg wel gluten kon eten, weet je waar ik het over heb.

Gelukkig kom je glutenvrije pizza’s steeds meer tegen in restaurants, al zijn ze vaak niet zo lekker als the real deal. Vooral in Italië kom je als winnaar uit de bus, in een substantieel aantal restaurants kun je daar glutenvrije pizza’s vinden. Heb je nu overigens helemaal niets aan, want je wilt een pizza in Amsterdam eten. Maar misschien helpt het je bij het kiezen van de volgende vakantieplek voor de zomer.

Wat Amsterdam betreft, zijn er tegenwoordig nog maar twee restaurants te vinden waar je goeie glutenvrije pizza’s kunt eten. Lukt het niet om te reserveren? Dan kun je altijd nog zelf aan de slag met een pizzadeeg. Toevallig heb ik er een goed receptje voor 😉

Glutenvrije pizza in Amsterdam

PizzaLab

De glutenvrije pizza’s die hier worden gemaakt zijn in de Napolitaanse stijl, met een dikke fluffy korst. Ze zijn oprecht erg lekker maar ook behooooorlijk prijzig. Vind ik dan. Het restaurant zit op de Zuid-As en is niet per se enorm gezellig, maar voor een pizza fix en een goed glas wijn weet ik mijn weg er wel naar toe te vinden. Dikke tip: kies de pizza met ‘Nduja!

PizzaLab, George Gershwinlaan 534

Loulou pizzabar

De lekkerste glutenvrije pizza’s vind je hier. Het restaurant zelf is daarnaast ook nog eens hartstikke leuk. Loulou ligt aan de Amstel en bij mooi weer kun je lekker op het terras zitten. Ze verkopen naast glutenvrije pizza’s ook pizza’s mét gluten (voor je vrienden bijvoorbeeld) en hebben een aantal heerlijke antipasti op de kaart staan. Zeker het proberen waar dus!
Loulou Pizzabar – Weesperzijde 42A

Loulou pizzabar

Hopelijk komen er snel nieuwe locaties bij. Je vindt de laatste updates in deze blog.

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: COELIAKIE

Eén reactie op “Waar eet je glutenvrije pizza in Amsterdam?”

  1. […] 4x glutenvrije pizza in Amsterdam – BeninesKitchen […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *