goddelijke mango hummus

Goddelijke mango hummus

In Amsterdam kent iedereen ‘m; de mango hummus van de Ten Katemarkt. Deze hummus is beroemder dan menig Bekende Nederlander en heeft een ijzersterke mond-op-mond reclame. Sinds ik hun mango hummus geproefd heb, ben ik als een dolle smaakcombinaties in mijn hoofd aan het formuleren. Al – pak ‘m beet – een maand of vijf.

De uitvoering was echter keer op keer een teleurstelling. Tot deze week. Nu durf ik te zeggen dat ik de allerlekkerste mango hummus van Amsterdam kan evenaren. Mocht je geïntrigreerd zijn, dan zou ik dit receptje zeker proberen!

 

Ingrediënten voor kom vol goddelijke mango hummus
 • 400 gram kikkererwten
 • 425 gram ingeblikte mango
 • 2 knoflooktenen
 • 50 gram tahini
 • het sap van 3/4 citroen
 • 50 gram mango chutney (van het merk Patak)
 • 50 ml hot chili saus
 • scheutje olijfolie
 • en voor de garnering: een klein bosje koriander en zwarte sesamzaadjes

 

De bereiding

Pak een grote kom een een staafmixer erbij.

Laat de kikkererwten uitleggen en doe ze in de kom. Laat de mango voor het grootste gedeelte uitleggen (zorg dat je een beetje sap over houdt) en doe vervolgens bij de kikkererwten. Voeg dan de tahini, citroensap, chili saus en olijfolie toe en pers de twee knoflookteentjes uit. Mix met een staafmixer alles tot een geheel en maak het lekker romig.

Doe dan de mango chutney door de hummus, en roer dit erdoor heen (ik houd wel van wat stukje mango door de humus).

Knip het kleine bosje koriander over de mango hummus en strooi er ook wat sesamzaadjes over.

Tadaaa, best goddelijk toch?

9 Reacties

 1. Laura Steenhuis

  Klinkt super lekker! Vraagje – waar zou je dit mee eten? Brood of vlees? of alles? Wat vind jij het lekkerst?

  • Benine Bijleveld

   Ik vind brood en rauwkost het lekkerst om hiermee te combineren. Heb het ook met vlees geprobeerd, maar dat valt toch een beetje tegen omdat de mango hummus heel overheersend is.

   • Laura Steenhuis

    Klinkt goed, dank voor je tip!

 2. SVW

  Ik heb de hummus ook al vaak helemaal ontleed en volgens mij moeten het zwarte komijnzaadjes zijn ipv maanzaad en hoort er ook een rood uitje bij en geweekte pinda’s!

  • Benine Bijleveld

   Oh echt? Ik heb nooit het maanzaad eruit gehaald, maar thanks voor de tip!

 3. Lizzy

  Lekker ook mijn favo! Ik denk idd gewoon sesamzaad geen komijn of maanzaad. Ik proef wel altijd een vleugje kerrie poeder er nog in.

  • Benine Bijleveld

   Ja die kerrie komt inderdaad er in voor! Yum.

 4. Jordy Smeekens

  Ook ik ben hier even mee aan de slag gegaan. En ik ben er heilig van overtuigd dat de Curry Ketchup van Hela erin is verwerkt (niet zo verrassend dat er dan ook kerrie naar boven komt). Ik heb het geprobeerd en ik moet zeggen: hij komt al een stuk dichter in de buurt. Ik gebruik dan wel minder chutney, maar die chunkiness vervang ik dan weer door er wat gekarameliseerde ui doorheen te roeren.

  • Benine Bijleveld

   Oeh, dat zou ‘m kunnen zijn ja: de Hela curry ketchup! En gekarameliseerde ui klinkt ook nice, ga maar weer eens aan de slag hiermee!

Geef een reactie