Granola met beurre noisette

Granola met beurre noisette

Volgens mij heb ik nu de allerlekkerste granola ooit gemaakt: granola met beurre noisette. Door de nootachtige smaak van de beurre noisette krijgt de granola een hartige en rijke smaak. Het maakt je kwark of yoghurt extra spannend en het kan ook goed over je pannenkoeken voor een extra crunch.

 

Ingrediënten voor een grote pot vol granola

  • 170 gram boter
  • 250 gram havermout (glutenvrij)
  • 150 gram ongezouten pecannoten
  • flinke snuf zout
  • 1 tl kaneel
  • 70 gram dadelstroop of schenkhoning

 

Hoe maak je granola met beurre noisette en pecannoten?

Begin met het maken van de beurre noisette. Snijd de boter in gelijke stukken en doe het in een pannetje (liefst met dikke bodem), roer de boter totdat het is gesmolten. Als het goed is ontstaat er dan schuim, blijf ondertussen roeren totdat de boter begint te verkleuren. Haal de beurre noisette van het vuur voordat het de goede kleur bruin heeft, schenk vervolgens de beurre noisette in een kommetje.

Verwarm nu de oven voor op 175 graden.

Doe de havermout in een diepe kom. Hak de pecannoten grof en voeg toe aan de kom. Voeg het zout en de kaneel toe en roer om. Giet nu de beurre noisette over de havermout samen met de dadelstroop of honing. Roer door totdat alles vettig is. Neem een ovenplaat en leg hier een velletje bakpapier op, spreid de granola over het bakpapiertje en zet het in de oven voor 15 minuten. In de tussentijd moet je de granola 2 keer omscheppen omdat het anders verbrand.

Laat daarna de granola afkoelen en bewaar het dan in afgesloten potten. Het blijft ongeveer 3 tot 4 weken goed.

 

Geplaatst in: SMOOTHIES & ONTBIJT

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *