Havermout met kokosmelk en vruchtjes

Havermout met kokosmelk en vruchtjes

Toegegeven; havermout is best een hype. Mijn instagram staat vol met de allermooiste creaties zoals “overnight oats” en weet ik wat nog meer. Jaloersmakend? Ja. Verlekkerd? Absoluut. Ik moet dit hebben.

De volgende ochtend ben ik iets eerder opgestaan dan normaal om de havermout in een pannetje te kieperen, en om een kilo vruchten te snijden. Het resultaat? Ik ben fan! Naast dat het een heerlijke treat is om jezelf mee te verwennen ’s ochtends vroeg, heb ik ook eindelijk een oplossing gevonden voor mijn eeuwige trek. Het vult als een tierelier.

 

Wat moet je in huis halen?
  • havermout
  • kokosmelk
  • snuf kaneel
  • banaan
  • kiwi
  • blauwe bessen
  • aardbeien

 

Recept

Begin met al het fruit in stukken te snijden. Je hoeft de havermout maar kort te koken. Giet een beker kokosmelk in een steelpannetje en doe daar havermout bij (het moet onder de melkgrens blijven). Blijf roeren wanneer het goedje kookt, en na een minuut of 4 kun je het als havermoutpap van het vuur halen. Doe een snufje kaneel erbij en roer dit door de pap. Doe de pap in een kommetje en doe de vruchtjes erop. Variëren kan eindeloos.

Geniet!

Latest posts by Bénine (see all)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *