Havermout uit de oven

Havermout uit de oven

Meestal bestaat mijn ontbijt uit een beetje Griekse yoghurt, zelfgemaakte granola en een bes of wat. Helemaal prima voor als je haast hebt en het is reuze lekker. Alleen, élke dag Griekse yoghurt wordt op den duur best saai. Dus daarom dat ik ging experimenteren met havermout, een fantastisch ingrediënt dat erg vullend is (ik krijg steevast trek in iets lekker tussen ontbijt en lunch – nu niet meer). Vooral de havermout uit de oven is goddelijk; alsof je een taartje bij het ontbijt krijgt!

Aangezien ik maar beperkt de tijd heb ’s ochtends, en ik het vertik om eerder op te staan, mix ik de ingrediënten al samen de avond tevoren. Als ik dan ’s ochtends opsta, knal ik de oven aan en zet ik de havermout in de oven – snel douchen – en dan heb je een heerlijk ontbijt!

 

Welke ingrediënten gaan erin?
  • 50 gram glutenvrije havermout vlokken
  • 60 ml melk / amandelmelk / sojamelk
  • een grote hand bosbessen
  • een halve banaan
  • een flinke snuf kaneel
  • een beetje honing

 

Hoe maak je havermout uit de oven?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de havermout samen met de melk, kaneel en honing en roer flink door elkaar. Voeg eventueel nog wat water toe als je het te dik vindt.

Snijd vervolgens de bosbessen fijn en roer dit door het havermout mengsel. Doe daarna het mengsel in een klein ovenschoteltje en zet het een kwartiertje in de oven.

Wanneer de havermout klaar is, snijd je de halve banaan in plakjes en leg je dit er overheen. Serveer eventueel met een bakje yoghurt.

En… ben je ook zo’n fan?

 

Latest posts by Bénine (see all)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *