Hemelse chocolademousse

Hemelse chocolademousse met hazelnoten

Ik ben dol op toetjes en laat me dan ook graag verassen wanneer ik uit eten ga. Het liefst bestel ik dan allerlei moeilijke dingen die ik zelf niet zo 1, 2, 3 kan maken. Thuis maak ik ook graag toetjes, maar dan ga ik graag voor klassiekers zoals tiramisu of deze hemelse chocolademousse. De chocolademousse is verrassend makkelijk en heeft een rijke chocoladesmaak met een scheutje drank. Het is je ideale Netflix partner. Wil je dit voor kinderen maken, dan kun je alcohol natuurlijk ook weglaten.

 

Wat heb je nodig voor 2 grote porties?

  • 100 gram pure chocolade (+70% cacao)
  • 2 eieren
  • 30 gram kristalsuiker
  • 2 el Tia Maria
  • 70 ml slagroom
  • 20 gram hazelnoten

 

Hoe maak je hemelse chocolademousse

Smelt de pure chocolade au-bain marie. Scheid de eieren en klop het eiwit totdat er stijve pieken ontstaan en je het boven je hoofd kunt houden.

Wanneer de chocolade gesmolten is, laat je het 2 minuten afkoelen en mix je het dan met het eigeel. Voeg vervolgens het kristalsuiker en de Tia Maria toe en mix verder. Doe hetzelfde met de slagroom. Als er een mooi chocolademengsel is ontstaan, meng je het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door de chocolade met een pannenlikker. Houd de mouse luchtig door het volledig er doorheen te mengen en verdeel dan over 2 kommetjes.

Hak de hazelnoten fijn en bak ze dan in een pan (zonder olie) totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Strooi de gehakte hazelnoten dan over de chocolademousse. Laat de chocolademousse dan 1 uurtje opstijven in de ijskast.

Geplaatst in: DESSERTS & TAARTJES

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *