lemon curd recept

Het recept voor zelfgemaakte lemon curd

Ik vind het heerlijk om altijd een potje lemon curd in de ijskast te hebben staan. Je gebruikt het om bijvoorbeeld bij een cake, over je yoghurt met granola of bij je scones. Met zijn frisse citroensmaak, is het een onmisbaar potje op de paastafel!

Op zoek naar nog meer lekkers voor op de paastafel? Deze geroosterde toast met camembert uit de oven is echt enorm lekker. Paar gegrilde groene asperges erbij en je hebt een heerlijk hapje!

Wat heb je nodig voor 1 pot lemon curd?

  • 2 citroenen
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 120 gram ongezouten roomboter
  • snufje zout
  • 2 eieren

Bereiding

Steriliseer een kleine weckpot of jampot.

Was de citroenen grondig. Rasp vervolgens de citroenen en pers het sap uit, doe allebei in een steelpan. Voeg hier de fijne kristalsuiker, roomboter en een snuf zout aan toe en zet het vuur zacht aan. Roer totdat alle roomboter is gesmolten en de suiker is opgenomen.

Breek twee eieren boven een mengkom en klop met een standmixer. Voeg beetje voor beetje het citroenmengsel toe aan de eieren (niet te snel want dan gaat je ei koken en krijg je stukjes!). Mix een halve minuut door zodat alles goed gemengd is.

Giet dan alles terug in het steelpannetje en zet het vuur weer zachtjes aan. Blijf roeren (laat je dus niet afleiden, spreek uit ervaring haha) totdat de lemon curd dikker wordt. Dit duurt ongeveer 7 minuten.

Giet vervolgens de lemon curd in een gesteriliseerd potje en laat afkoelen op je aanrechtblad. Bewaar als het afgekoeld is in de ijskast, hier blijft het ongeveer een klein maandje goed.

lemon curd recept

Geplaatst in: DESSERTS & TAARTJES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *