de perfecte côte de boeuf

Hoe maak je de perfecte côte de boeuf?

Hoe maak je de perfecte côte de boeuf? Als je me dit een paar jaar jaar geleden had gevraagd, had ik je niet het antwoord kunnen geven. Tot niet al te lang geleden was ik namelijk een beetje nerveus als ik grote stukken vlees moest bereiden. Hoe kl*te als je voor veel geld een mooi stuk vlees hebt gekocht en dit totaal verpest? Of nog erger, als je een tafel vol gasten hebt en het vlees gortdroog is geworden? De combinatie van Hollandse gierigheid met een vleugje faalangst zorgde ervoor dat ik het bij kleinere en makkelijkere stukken vlees hield. Toen ik dan eindelijk de sprong waagde en ging experimenteren, bleek het allemaal niet zo lastig te zijn. Daarom dit artikeltje zodat jullie voortaan ook een heerlijke côte de boeuf op tafel kunnen zetten.

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1,2 kilo côte de boeuf
  • peper & zout
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 2 el olijfolie
  • eventueel extra: 2 el gedroogde rozemarijn

 

Hoe maak je dan precies de perfecte côte de boeuf?

Begin met het vlees op kamertemperatuur te brengen door de côte de boeuf één uur van te voren uit de ijskast te halen. Strooi dan aan beide zijden van het vlees peper en zout en wrijf dit goed in het vlees. Als je eventueel het vlees Mediterraans gekruid wilt hebben, voeg je de rozemarijn aan de rub toe en wrijf je dit ook in het vlees.

Verwarm de oven voor op 125 graden.

Zet dan een pan op het vuur die hittebestendig is en in de oven kan. Doe het boter en de olijfolie in de pan, wanneer deze op temperatuur is kun je het vlees erin leggen. Bak het vlees aan beide kanten 3 minuten op vrij hoog vuur, zodat het vlees een lekker bruin korstje krijgt.
Zet dan het vlees met pan en al in de oven en laat dit 25 minuten garen. Als het goed is, is het vlees dan rare vanbinnen. Dit is hoe ik aanraad om het vlees te eten. Wil je toch het vlees verder gegaard hebben? Bak dan het vlees 30 minuten in de oven voor een medium gebakken resultaat.

 

de perfecte côte de boeuf

 

Latest posts by Bénine (see all)

Eén reactie op “Hoe maak je de perfecte côte de boeuf?”

  1. […] veel power. Dan ga je snel richting een gerecht met vlees. Kies bijvoorbeeld voor een prachtig stuk côte de boeuf of, als je liever een goedkoper stukje vlees wilt, bavette. Wel stuk vlees je ook kiest, is het wel […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *