glutenvrije tortilla wraps

Hoe maak je glutenvrije tortilla wraps zelf?

Wie glutenvrij móet eten, weet dat de tortilla wraps behoorlijk duur zijn. Wat nergens op slaat want je hebt nauwelijks ingrediënten nodig. Daarom wil ik ditmaal zelf tortillas maken, wat eigenlijk super makkelijk is. Dus bij deze de do it yourself versie van heerlijke glutenvrije tortilla wraps.

Ingrediënten voor 14 kleine wraps

 • 300 gram glutenvrije meel (ik gebruikte Schär broodmix)
 • 1 tl xanthaangom
 • een snuf zout
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 200 ml warm water

Hoe maak je de glutenvrije tortilla wraps?

Weeg de meel af en doe in een mengkom. Voeg hier het xanthaangom, zout en de olijfolie aan toe. Meet de exacte hoeveelheid warm water af en doe hier een klein beetje van in een glas, voeg dan de bakpoeder aan het glas toe en meng door elkaar. Als het goed is gaat het flink bruisen! Voeg dan het warme water en het water uit het glas toe aan de mengkom, kneed alles met je handen tot een deegbal. Laat 10 minuten rusten met een velletje aluminiumfolie erover heen.

Maak van de grote deegbal 14 kleine balletjes. Zet een pan (zonder olie) op het vuur en laat op temperatuur komen. Neem een grote plank en doe hier een beetje meel op. Rol vervolgens een balletje uit totdat er een dunne wrap ontstaat. Doe vervolgens de wrap in de koekenpan en bak deze circa 50 seconden aan elke kant zodat ze lichtbruin aan beide kanten zijn. Herhaal dit proces totdat alle wraps gebakken zijn en stapel ze op een bord. Doe hier weer een velletje aluminiumfolie over en zet in de ijskast. Wil je ze veel later gebruiken? Doe ze dan in de vriezer.

Wanneer je de wraps wilt gaan gebruiken, zet je het kort in de magnetron zodat de tortilla wraps lekker warm zijn. Vul dan met je favoriete ingrediënten.

Veel plezier met dit heerlijke recept!

glutenvrije tortilla wraps

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: HOOFDGERECHTEN

15 reacties op “Hoe maak je glutenvrije tortilla wraps zelf?”

 1. Saskia De waal schreef:

  Wat voor Gv meel heb je gebruikt? Er zijn zoveel verschillende soorten.

 2. […] maakte ik zelf ook de zachte tortilla’s (glutenvrij natuurlijk). Heerlijk, maar het is wel een werkje om elke keer te doen. Dus soms speel […]

 3. […] voor het basisrecept van tortilla’s hier, ik heb 2/3 van het recept […]

 4. […] 2/3 van mijn basisrecept voor glutenvrije tortilla’s […]

 5. Bart schreef:

  Hallo,
  Lekker recept! Ik had n vraag: de wraps zijn een beetje plakkerig tegen de tanden en ze rollen moeilijk, breken snel. Heb ik iets verkeerd gedaan? Kan ik iets aan het recep toevoegen?

  Ik hoor het graag, alvast bedankt!

  • Benine Bijleveld schreef:

   Hi Bart,

   Ik heb het meel van Schär gebruikt, dit werkt voor mij heel goed. Het meel van bijvoorbeeld AH breekt inderdaad snel wanneer je er wraps mee maakt.

   Hoop dat het helpt!

   Groetjes
   Benine

   • Bart schreef:

    Hoi Bertine,

    Dank voor je antwoord! Ik volg je recept braaf op 😇 en gebruik ook hetzelfde Schärmeel. Zou n ei erbij bijv kunnen helpen? Of iets rondom t bakken anders doen? Ik bak ze leg ze op n bord met alu-folie en als alles klaar is in de koelkast.
    Ben benieuwd!
    Bart

 6. Yvonne schreef:

  Heb dibro meel gebruikt van de verkoop gaat prima ben benieuwd wat madam er van gaat vinden vind tot nu toe nog niets lekker

 7. Jesse Rijks schreef:

  Benine, dank je voor het recept!

  ik lees dat je als tip meegeeft om Mix B van Schär te gebruiken, omdat anders het deeg snel breekt. Het deeg dat ik maak, heeft bijna dezelfde eigenschappen als gewoon deeg (het blijft net wat stugger dan gewoon deeg). Ik heb dat deegrecept van een Amerikaans recept, voor het maken van wontons. De verhoudingen:

  – 1 3/4 cups (260 gram) Mix B van Schär
  – 3/4 teaspoon (3 gram) xanthaamgom
  – 1/4 cup (45 gram) tapiocameel
  – 3 eieren
  – 4 tot 6 tablespoons (65 tot 95 gram/ml) warm water (65 gram is i.v.m. de olijfolie voldoende)

  Hier voegde ik nog 2 eetlepels olijfolie aan toe, maar niet het bakpoeder. En tot slot nog 2 eetlepels appelvezels. Dan krijg je wat meer “bite”. En ik kan je zeggen, de wraps zijn bijna niet te onderscheiden van de “echte”.

 8. Jesse Rijks schreef:

  Graag gedaan. 😁 De vezels zijn trouwens suikerbietvezels van Natufood. Ik vergiste me.

 9. […] Hoe maak je glutenvrije tortilla wraps zelf? […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *