ijsthee recept

IJsthee met mango, citroen en basilicum

In samenwerking met Simon Lévelt heb ik dit lekkere recept voor ijsthee gemaakt. Simon Lévelt is voor mij een soort snoepwinkel als het gaat om thee; ik vind het heerlijk om er te neuzen en nieuwe smaken thee uit te kiezen. Met meer dan 150 soorten premium biologische thee komt dat meestal wel goed en ontdekt ik altijd weer wat lekkers. Ook al heb ik ook vaak favorietjes waar ik op terug val.

Toen Simon Lévelt mij vroeg of ik voor hen een recept wilde maken met hun nieuwe zomerse ijsthee-variaties was dat natuurlijk een já! Ik heb de smaak Mango & Lime gekozen als basis van mijn ijsthee. Het is een zwarte thee (vind ik toch altijd het lekkerst) met een duidelijke limoensmaak. Super zomers en je krijgt er bijna zin van in een mojito.

Wat heb je nodig voor 1 kan ijsthee?

  • 8 gram Mango & Lime thee van Simon Lévelt
  • 1 liter kokend water
  • 1,5 el honing
  • 600 gram ijsblokjes
  • 1 citroen
  • bosje basilicum

Hoe maak je dit?

Weeg de Mango & Lime thee af en doe in een theezakje. Giet kokend water in je theekan en doe hier de thee en de honing bij. Alhoewel het ijsthee is, zet je dit in het begin met kokend water omdat je met het hete water beter de smaken uit te de thee trekt. Ook lost je honing er goed in op.

Laat de thee afkoelen (zo’n half uur) en doe er daarna ijsklontjes bij. Schenk de thee uit in glazen en doe in elk glas schijfjes citroen bij en verse basilicum.

Dikke kans dat je ook wat lekkers wilt bij je ijsthee. Tenminste, ik wil dat in ieder geval wel altijd. Deze citroen ricotta cake is luchtig en zó lekker; het past perfect bij de frisse ijsthee. Moet je dus zeker proberen!

ijsthee

Geplaatst in: Geen categorie

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *