Kerstdiners zonder stress

Kerstdiners zonder stress

Kerst stress, wie heeft het niet?

Alhoewel ik de mazzel heb om de komende tijd door Zuid-Afrika te reizen (mocht je geïnteresseerd zijn, check mijn foto’s op Instagram) en dus niet thuis ben met de Kerstdagen, vind ik de dagen rond Kerst meestal redelijk stressvol. Degenen die de host zijn, rennen als een kip zonder kop door supermarkten, groothandels en locale deli’s om het volledige Kerstmenu in te slaan, terwijl de gasten aan serious meal planning doen. Ik bedoel, hoe stouw je drie avonden achter elkaar eten weg waar een klein dorp zich aan tegoed kan doen?

Shared Dining

Mijn familie heeft daarom enkele jaren geleden een kleine draai gegeven aan het traditionele Kerstdiner. Gezien voorgenoemde stress perikelen en een groeiende familie, zou iedereen vanaf dat moment een gang meenemen. Best leuk, want je kan je elk jaar inschrijven voor de gang die je wilt en je kunt de mensen overrompelen met je kookkunsten (of die van de deli).

Ook de Albert Heijn speelt op deze trend in, door met recepten voor shared dining te komen en door meer video’s te publiceren op hun Youtube kanaal ter inspiratie voor Kerst. Dit maakt alles een stukje makkelijker en minder stressvol toch?

 

 

Geplaatst in: Food & Travel

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *