Knoflookbrood met Parmezaanse kaas

Knoflookbrood met Parmezaanse kaas

Makkelijke receptjes zijn zó prettig. Ditmaal heb ik voor jullie een knoflookbrood met Parmezaanse kaas; lekker om te eten als borrelhapje of bij een grote kop soep.
Het recept is een variatie op het knoflookbrood van mijn favoriete chef Jamie Oliver en moest ik gewoon met jullie delen.

Kleine heads up: je hebt wel een heftige toeter na het eten (lees: je stinkt uit je smoel), dus dit is beter om te eten voor de rustige avonden binnenshuis.

Wat heb je nodig
  • kleine (glutenvrije) baguette die je nog moet afbakken
  • olijfolie
  • klein bosje peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
Hoe maak je knoflookbrood met Parmezaanse kaas klaar?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Scheur een stuk bakpapier af en houdt deze onder de kraan terwijl je het papiertje in elkaar verfrommelt. Wapper het water uit het papier en leg weg.
Snijd het stokbrood in met steeds 1,5 centimeter tussen de sneden, let er op dat je net niet helemaal doorsnijdt! Leg het brood vervolgens op het bakpapier.

Maak in een kommetje een mengsel van olijfolie (ongeveer 4-5 eetlepels), fijngeknipte peterselie en geperste knoflook en meng een beetje door elkaar.

Giet het mengsel vervolgens op het brood en zorg dat overal olijfolie is en dat de knoflook en peterselie vooral terechtkomen tussen de sneden.
Begin daarna met het schaven van de Parmezaanse kaas en doe flink wat plakken kaas tussen het knoflookbrood. Strooi daarna nog wat zout over het broodje.

Wikkel het brood in het bakpapier en doe dit circa 8 minuten in de oven.
Daarna leg je het brood op het bakpapier (zodat het vrij is aan de bovenkant) en bak je het nog 4 minuten voor een knapperige bovenkant.

Bon appétit! 

 

Geplaatst in: SNACKS & SALADES

2 reacties op “Knoflookbrood met Parmezaanse kaas”

  1. Hachikō schreef:

    Hoi Bénine, we eten nu knoflookbrood in Landskrona, dus zocht het recept. Ik snap niet waarom je het bakpapier onder de kraan verfrommeld..? Hier hebben ze sneetjes brood gemaakt, gaat denk ik hetzelfde met jouw mengsel. Ik ga het proberen. Dank voor je blog. Hejdå

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *