Lavendel crème brûlée

Lavendel crème brûlée

Terwijl ik dit recept opschrijf bedenk ik me hoeveel accenten er op crème brûlée zitten, super irritant eigenlijk (sorry voor dit oponthoud van het recept) Want deze lavendel crème brûlée is wel echt enorm lekker om te maken. Vooral op een warme zomeravond als je met vrienden tot laat buiten aan het dineren bent, wat een feest!

Wat heb je nodig voor deze lavendel crème brûlée (voor 2 bakjes)?

  • 200 ml slagroom
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1 el vanille extract
  • 1/2 tl lavendel om mee te koken (ik gebruik deze)
  • 3 eidooiers
  • + extra rietsuiker om te bestrooien

Hoe bereid je het?

Verwarm je oven alvast voor op 125 graden. Pak een ovenschaal die groot genoeg is voor je twee crème brûlée bakjes en doe hier water in (ongeveer anderhalve vinger dik).

Schenk de slagroom in een steelpan en voeg de helft van de suiker toe. Doe ook het vanille extract bij de slagroom en de lavendel. Zodra de slagroom tegen het kookpunt aanzit, zet je het vuur uit. Roer de room nog even een minuut om zodat de lavendel goed in de room trekt. Zeef daarna de room zodat de lavendel gefilterd wordt.

Klop ondertussen in ongeveer 30 seconden de eidooiers los met de rest van de kristalsuiker. Schenk de slagroom – terwijl je door blijft mixen – op de eidooiers. Waarschijnlijk zit er nu een schuimlaag op en dit wil je niet in je crème brûlée. Om de schuimlaag weg te halen, schep je het er eerst af met een grote lepel. Haal het dan nog eens door een zeef en verdeel de room over twee kleine, ovenvaste schaaltjes.

Zet de schaaltjes ín de ovenschaal met water (dit heet au bain-marie). Haal na ongeveer 50 minuten de schaaltjes met lavendel crème brûlée uit de oven en zet drie uur in de ijskast om op te stijven.

Haal uit de ijskast en bestrooi de crème brûlée met rietsuiker en brand dit met een gasbrandertje tot het gekarameliseerd is.

En, wat vind jij van het resultaat? Volgende keer weer een lekker toetje maken? Dan kun je ook eens deze Basque burnt cheesecake proberen!

Lavendel crème brûlée

Geplaatst in: DESSERTS & TAARTJES

Eén reactie op “Lavendel crème brûlée”

  1. […] ook een lekker toetje maken? Ga voor deze waanzinnige crème brûlée met lavendel om het etentje mee af te sluiten. Zó […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *