Lazy breakfast met Schär

Ontbijten is belangrijk. Sterker nog, zonder ontbijt heb ik echt geen energie voor de rest van de dag. Waar ik doordeweeks mijn ontbijt heel simpel houd, pak ik in het weekend lekker uit. Hoe fijn is het dan als je in bed mag ontbijten? De terrasdeuren zijn opengeslagen, de katjes zijn in de kamer en ik heb naast me een fijn tijdschrift om uit te lezen. Lees over mijn ultieme ontbijtmoment!

Wat ligt er bij mij op het dienblad?

De musli van Schär, samen met een paar lepeltjes Griekse yoghurt en honing maakt dat een heerlijk ontbijtkommetje.
Daarnaast heb ik te gekke American pancakes gebakken in een andere kleur dan normaal; vaak maak ik een neutrale variant of gebruik ik frambozen of blauwe bessen waarmee je ook mooie pannenkoeken kunt maken. Maar ditmaal gebruikte ik kleurstof om te kijken wat het resultaat werd. Er zijn dus geen smurfen gebruikt.

Ingrediënten voor 8 pancakes in kleur smurf (leuk voor een kinderfeestje!):

  • 2 eieren
  • 100 gram glutenvrij meel Mix B van Schär
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • snuf zout
  • merg van een half vanillestokje óf een zakje vanillesuiker
  • 100 ml melk
  • 1 koffielepel blauwe kleurstof

Hoe maak je het?

Splits de twee eieren. Begin met het stijfkloppen van de eiwitten met een handmixer, als er pieken ontstaan kun je stoppen met mixen.

Klop daarna het eigeel los met de bloem, bakpoeder, zout en het vanille merg.
Voeg vervolgens steeds een beetje van de melk toe terwijl je blijft mixen, dit moet je niet in een keer doen want dan krijg je klontjes. Doe dan de blauwe kleurstof er doorheen. Schep daarna met een spatel de eiwitten door het bloemmengsel totdat alles goed is gemengd.

Schep twee eetlepels van de pannenkoekenmix in een pan en zorg ervoor dat ze niet te lang bakken, anders worden ze droog.

Tot slot

Daarnaast liggen er wat glutenvrije Avena havermout koekjes van Schär erbij die je lekker in je thee kunt dopen. Je hebt misschien nog wel iemand nodig om dit allemaal op te eten, want het is behoorlijk veel!

Ben jij ook intolerant voor gluten of sensitief? Gebruik dan ook eens een product van Schär en deel jouw favoriete moment met mij door mij te taggen en met de #FeelgoodwithSchaer!

De beste Feel good momentjes kunnen dan een Feel Good Schär pakket winnen wat bestaat uit diverse producten van Schär, recepten en tips & trics om je goed te voelen!

   

Latest posts by Bénine (see all)

Geplaatst in: VOORGERECHTEN

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *