lekkerste longhaas

De lekkerste longhaas: het recept

Hierbij een recept voor de lekkerste longhaas. De longhaas – ook wel onglet de boeuf genoemd – is een stukje vlees dat je steeds meer op de kaart terugvindt in restaurants. Met de juiste bereiding en het goede stuk vlees, kun je tot een prachtig eindresultaat komen. Het vlees komt van de middenrifspier van een rund en ligt achter de long, vandaar ook de naam longhaas.
Omdat de longhaas een vergeten stuk vlees is, scheelt het enorm in de prijs. Terwijl het sappiger is dan de meeste soorten rundvlees!

Wat heb je nodig voor 2 personen

  • 400 gram longhaas
  • 50 gram boter
  • peper en zout

Hoe maak je de lekkerste longhaas?

Het is eerlijk gezegd vrij simpel, het enige waar je echt op moet letten is dat je het vlees niet te lang bakt. Dan wordt het vlees taai en verliest het smaak.

Zorg ervoor dat de longhaas minimaal 1 uur van te voren uit de koeling is gehaald.
Bestrooi het stukje vlees net voordat je het gaat bakken met peper en zout aan beide zijden en snijd het vlees in twee gelijke stukken. Verwarm dan de oven voor op 100 graden.

Zet een grillpan op gemiddeld vuur en bak het vlees aan beide kanten 3 minuten. Bewaar de boterjus waarin het vlees gebakken is.
Pak dan een velletje aluminiumfolie en leg dit op het ovenrek (zo word je oven niet vies), leg vervolgens hier de twee stukken longhaas op en laat het 5 minuten in de oven rusten.

Snijd vervolgens het vlees in dunne plakjes, let hierbij op dat je dwars op de draad snijdt en niet met de draad mee. Anders kan het vlees alsnog taai worden.
Als je de plakjes vlees serveert, is het lekker om de boterjus waarin het vlees gebakken is, over de longhaas te schenken.

 

Wil je een keer een ander stukje vergeten vlees proberen zoals de bavette? Kijk dan hier voor het recept.

 

Geplaatst in: HOOFDGERECHTEN

Eén reactie op “De lekkerste longhaas: het recept”

  1. […] je geen inspiratie wat je erbij moet serveren? Kijk dan even naar dit heerlijke stukje longhaas, dat past er perfect […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *