Linguine met mosselen

Linguine met mosselen in een pittige tomatensaus

Ik ben verzot op pasta met schelpdieren. De smaken vermengen zich heerlijk met elkaar en je hebt echt het gevoel alsof je aan de Italiaanse kust bent. De linguine met mosselen laten zich fantastisch smaken in combinatie met de pittige tomatensaus, schenk jezelf een glas witte wijn in en zing een deuntje mee met Andrea Bocelli.

 

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 1 kg mosselen
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 gedroogde chilipepers
  • 600 gram ingeblikte tomatensaus
  • 160 gram linguine
  • een bosje verse basilicum

 

Hoe maak je linguine met mosselen?

Begin met het schoonmaken van de mosselen. Was ze in koud water en kijk of er mosselen tussenzitten die niet meer dichtgaan, deze moet je eruit halen en weggooien. Indien de mosselen helemaal dicht zijn of sluiten nadat je ze er een tikje op hebt gegeven zijn nog goed om te eten. Laat de mosselen in de tussentijd even in een pannetje koud water.

Ga dan verder met het maken van de pittige tomatensaus. Snijd een uitje en de knoflooktenen fijn en fruit dit aan in een diepe pan met een scheut olijfolie. Hak dan de gedroogde chilipepers fijn en doe dit bij de pan. Na circa 2/3 minuten voeg je de tomatensaus en een flinke snuf zout toe en laat je dit een kwartiertje pruttelen.

Zet in de tussentijd een pan met water op en breng dit aan de kook. Wanneer de tomatensaus een kwartier heeft geprutteld, doe je de pasta in de pan met het kokende water en volg je de gebruiksaanwijzingen op. Trek circa 2 minuten van de kooktijd af, omdat de pasta later bij de tomatensaus gaat.
Giet daarna de mosselen af en doe de mosselen alvast in de pan met tomatensaus en doe de deksel op de pan. In ongeveer 5 minuten moeten de mosselen open gaan staan, roer eenmaal door als je het idee hebt dat sommige mosselen niet in de saus liggen.

Wanneer de pasta klaar is met koken, giet je deze eveneens af en doe je de pasta bij de mosselen in de pan. Roer goed erdoor heen zodat de saus lekker in de pasta trekt. Na twee minuutjes is het klaar en kun je de linguine opdienen met de mosselen. Knip er als laatste nog wat verse basilicum overheen.

Geplaatst in: HOOFDGERECHTEN

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *