Mijn favo tentjes in Barcelona

Mijn favo tentjes in Barcelona

Barcelona staat heel hoog op mijn lijstje met favoriete steden voor een weekendje weg. Ik ben volledig in love met Mediterraanse landen, dus heel objectief zal die keuze niet zijn.

Meestal als ik ga citytrippen heb ik een autistisch lange lijst samengesteld met plekken waar ik in Duits tempo langs marcheer. Met als resultaat dat je bekaf op bed ligt voordat de zon überhaupt is ondergaan. Niet heel relaxed al zeg ik het zelf.

In Barcelona laat ik dit op magische wijze volledig los, al heb ik nog steeds een lijst mee. Ik huur een fietsje (keurig incluis mand) en trap rustig wat door de stad, met als gevolg dat je bij volslagen onbekende tentjes aankomt die de heerlijkste dingen op het menu hebben staan.
Dat is voor mij een ultiem feest: geen toeristische ellende, geen uit de magnetron geserveerde tapas (okay, dat is me één keer overkomen) en veel locals die genieten van hun vrije weekend.

Dus, hierbij mijn lijst met favoriete koffietentjes, lunchtentjes en avondtentjes; sommigen toeristisch en sommigen volledig off the grid.

 

Koffie

Satan’s Coffee Corner
Adres: Carrer de l’Arc de Sant Ramon del Call, 11, Barcelona
Dit is mijn nieuwe lievelings-koffietent. De naam klinkt vrij duister, maar niets is minder waar. Het is een lichte koffietent met een zeer relaxte sfeer midden in de wijk Barrio Gotico. De koffie is vanzelfsprekend goed en je hebt lekkere taarten en kleine lunch snacks.

Satan's coffee corner

 

Lunch

La Maroteca Peixateria Degustació
Adres: Calle Comte d’Urgell, 108, Barcelona
Wat een fantastische vistent is dit! Per toeval fietste ik hier voorbij en daar ben ik zo blij om. Het tentje is helemaal niet chique aangekleed; er staat een grote bar in het midden van het restaurant waar allemaal verse vissen op het ijs liggen met daaromheen houten tafeltjes. De eigenaar is ontzettend lief en haalt de vis allemaal zelf binnen op zijn krakkemikkige bootje. Veel smaak voor muziek heeft hij echter niet, en dat vind ik ook wel charmant. Ze verkopen er letterlijk niets anders dan vis, brood, wijn en water (wat heb je verder ook nog nodig?) en de vis is heerlijk en puur bereid.

De gerechten die ik je aanraad zijn de tonijncarpaccio en de langoustines. Als dessertwijn heb ik nog een hele bijzondere witte wijn gedronken die gemaakt is van rozijnen.
Je rijdt wel wat minder helder op je fietsie weg…

Maroteca

Maroteca

Copasetic
Adres: Carrer de la Diputació, 55, Barcelona
Tja, als persoon met glutenallergie ben ik altijd op zoek naar de beste glutenvrije tentjes in een stad. In Barcelona is dat 100% Copasetic. Een heerlijk tentje waar ze ontzettend goed rekening houden met diverse allergieën zoals gluten en lactose en heerlijke gerechten klaarmaken.
Ook hebben ze veel gezonde variaties. Zeker waard om te proberen, ook zonder allergie!

 

Diner

Llamber
Adres: Carrer de la Fusina, 5, Barcelona
Midden in het toeristische El Born vind je dit leuke tapasrestaurant in een modern jasje. De inrichting is industrieel en strak en de traditionele gerechten zijn op vernieuwende wijze samengesteld. Ook hier hebben ze goed aangegeven op de kaart waar allergieën inzitten (veel is glutenvrij!!), zodat je precies weet wat je kunt bestellen.
De gerechten waar ik fan van ben, zijn de rode bieten carpaccio en de zeewiersalade met quinoa. Yum!

Restaurant Llamber

Boca Grande
Passatge de la Concepció, 12, Barcelona
In dit mooie visrestaurant zit tout hip Barcelona… en heel wat toeristen. Boca Grande is van een bekende vishandelaren familie, waardoor er fantastische vis wordt geserveerd. Dit is bij uitstek ook het lekkerste van de kaart. De selectie aan wijnen waren overigens ook waanzinnig, wat de beleving alleen maar beter maakt! Zeker een aanrader om naartoe te gaan.

Restaurant Boca Grande

 

Cocktails

Boca Chica
Passatge de la Concepció, 12, Barcelona
Boven restaurant Boca Grande zit de cocktailbar Boca Chica (waar je overigens ook kunt eten). Hier maken ze – verdeeld over 2 verdiepingen – heerlijk cocktails voor ook een best stevige prijs. Er wordt wel heel veel aandacht besteed aan de presentatie en combinatie van smaken!

Numero Nueve
Carrer de la Vidrieria, 9, Barcelona
Deze kleine cocktailbar bevindt zich in een schattig straatje van El Born. Zeker als het weer warm is, puilt deze bar uit in de avonduren en staan er mensen lekker buiten te borrelen. Ik was verbaasd over de mooie en vernieuwend smaken van de cocktails, stuk voor stuk erg lekker (ik kan het weten, want ik heb er gruwelijk veel geprobeerd) en ze hebben een aantal special signature cocktails die dan ook zeker aan te raden zijn. Scoort voor mij heel hoog op de sfeer!

4 reacties op “Mijn favo tentjes in Barcelona”

  1. […] Leipzich en Berlijn van Glutenvrije mama en Mijn favo tentjes in Barcelona van Benine's […]

  2. […] Leipzich en Berlijn van Glutenvrije mama en Mijn favo tentjes in Barcelona van Benine's […]

  3. […] Glutenvrij in Bacelona van Benine’s Kitchen […]

  4. Michel Ijpema schreef:

    Vergeet ‘En Ville’ niet! Een absolute aanrader!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *